Netcat Options

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netcat er et UNIX-værktøj, der kan bruges til at udforske og debugge et netværk. Værktøjet giver en bruger mulighed for at oprette en forbindelse (TCP eller UDP) og udføre en række forskellige operationer såsom læsning, skrivning og lytning. Der findes dusinvis af muligheder til at udføre en række funktioner.

Version

Vis versionen af ​​netcat og exit ved hjælp af -V. Bemærk, at bogstaverne er store og små bogstaver.

Hjælp

Få adgang til en udskrift af de almindelige netcat kommandolinjebryttere og deres beskrivelser ved hjælp af -h.

Verbose Mode

Udskriv status og fejlmeddelelser ved hjælp af kommandolinjens -v-switch. Denne tilstand er generelt nødvendig for at kunne bruge netcat som en front-end utility (snarere end som et værktøj i et script) og er nødvendigt for at kunne se, hvad netcat gør. Brug -v-v for at få endnu mere beskrivelse i statusindstillinger for verbose tilstand. Både verbose og double verbose mode bruger små bogstaver.

TCP Protokol

Brug kommandoen -t for at vælge TCP protokollen. TCP er standardprotokollen.

UDP-protokol

Brug kommandoen -u til at vælge UDP-protokollen.

Lokal port

Vælg en lokal port til brug ved hjælp af kommandoen -p efterfulgt af en portnummer. I tunnel- og lyttefunktioner er denne port den port, der bruges til at lytte. I forbindelsestilstand er denne port kilde eller oprindelsesport.

Kildeadresse

Brug kommandoen - efterfulgt af en adresse til at angive en kildeadresse til oprettelse af stikkontakter. Visse situationer kan kræve en automatisk adresseindbinding snarere end brugen af ​​kommandoen -s, normalt i lytte- og tunnelingstilstandene.

Tunnelport

Angiv et portnummer ved hjælp af kommandoen -P efterfulgt af en port nummer. Denne indstilling påvirker kun tilslutningsfasen, ellers fungerer den samme som den lokale portindstilling. Bemærk at brevet er overordnet.

Tunneladresse

Angiv en kildeadresse ved hjælp af kommandoen -S efterfulgt af en adresse. Denne indstilling påvirker kun forbindelsesfaserne; Ellers fungerer det det samme som den lokale kilde-løsning. Bemærk, at brevet er stort.

Interval

Indstil en bufferforsinkelsesforsinkelsestid ved hjælp af kommandoen - efterfulgt af et antal sekunder. Denne indstilling påvirker alle tilstande og vil medføre, at data sendes til at vente det angivne antal sekunder inden afsendelse.

Opløs ikke

Fortæl netcat ikke at udføre DNS-opslag på portnumre, adresser eller værtsnavne angivet i / etc / tjenester ved hjælp af kommandoen -n

Vent

Angiv den inaktivitetsforsinkelse, som netcat vil vente, inden du forlader en fejlmeddelelse ved hjælp af kommandoen -w efterfulgt af et antal sekunder. I tunnel- og tilslutningsmetoder angiver denne kommando, hvor længe der skal vente på stikkontakten. I lyttefunktion angiver forsinkelsen, hvor længe der skal vente for at modtage et Gyldigt indkommende forbindelsessignal.