Sådan bruger du Wi-Fi-routere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk bredbåndsmodemet ud af strømforsyningen, uanset om det er plugget direkte i stikkontakten eller i en overspændingsbeskytter.

2.

p> Tilslut den trådløse router til bredbåndsmodemet via ethernet-kablet. Ethernet-kablet skal tilsluttes til ethernetporten bag på modemet og routeren. Denne port vil se ud som en forstørret telefonkabelport, og vil sandsynligvis blive markeret 'Internet' afhængigt af din router / modemmodel.

3.

Tilslut modemets strømkabel tilbage i stikkontakten eller stikkontakten. Giv modemet et øjeblik til at tænde og initialisere. Du skal muligvis også trykke på knappen 'Reset' på bagsiden af ​​modemet.

4. < / p>

Opsæt din webbrowser på en internetforbundet computer i dit område.

5.

Find den trådløse router's manual. Denne vejledning vil blive leveret sammen med enheden og detaljeret om, hvordan du opretter dit trådløse netværk. De to informationsstykker, du skal finde i manualen, er standardadgangskoden til din router og webadressen eller webadressen, som du skal besøge for at konfigurere Wi-Fi-routerens tilladelser.

6.

Skriv webadressen fra manualen til din browser og følg linket. Ved ankomsten på siden bliver du bedt om at indtaste et kodeord. Indtast i standardadgangskoden, du fandt i manualen.

7.

Opret et navn til dit trådløse netværk. Dette kaldes teknisk set en 'SSID'.

8.

Vælg, om du vil kryptere dit nye trådløse netværk med sikkerhed. Denne sikkerhed forhindrer uautoriserede brugere i at bruge dit netværk. Vælg 'WPA' -kryptering, hvis du beslutter dig for at kryptere dit netværk, da dette er den teknologisk overlegen krypteringsmetode, som du let kan få. Du kan også vælge, hvilken adgangskode du gerne vil tildele til dit netværk og din router.

9.

Klik på 'Anvend'. Dette sikrer, at alle dine indstillinger er gemt. Du kan nu få adgang til internettet trådløst og med succes bruge din Wi-Fi-router.

Wi-Fi-routere kan skræmme de uindviede med deres række porte under opsætningen, men korrekt brug af en Wi-Fi-router for at opnå og få adgang til et trådløst netværk er ikke et alt for teknisk forslag. Alle kan etablere et netværk og få adgang til deres router med deres computer trådløst, selvom du ikke har nogen tidligere netværkserfaring eller avanceret computer viden. Så længe du har din router, et bredbåndsmodem, routerens manual og et ethernet-kabel til rådighed, er du klar til at oprette dit netværk.