Sådan låser du Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser på din computer og ryd standardwebadressen ud fra adresselinjen. Indtast standard IP-adressen til Linksys og tryk på 'Enter' for at indlæse siden. Standard IP-adressen er 192.168.0.1.

2.

Indtast 'admin' i brugernavnfeltet i pop op-feltet og lad adgangskoden være tom. Tryk på 'Enter' for at få adgang til GUI'en.

3.

Vælg fanen 'Administration' på GUI. Angiv et nyt brugernavn i feltet ud for 'Gateway Brugernavn' og skriv en ny adgangskode i feltet ud for 'Gateway Password'. Indtast adgangskoden igen i feltet 'Re-enter to confirm'. Klik på 'Save Setting' knappen nederst på siden. Når siden genindlæses, bliver du bedt om at indtaste det nye brugernavn og adgangskode for at få adgang til GUI igen. GUI'en er nu sikker.

4.

Få adgang til 'Wireless' på GUI'en og vælg derefter 'Trådløs sikkerhed'. Vælg WEP i rullemenuen. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden i feltet ud for 'Indtast adgangskode. Indtast adgangskoden igen.

5.

Klik på knappen' Gem indstillinger 'nederst på siden. Dette er det kodeord, der er nødvendigt for at forbinde en computer eller andet udstyr til Linksys-router.

Tips og advarsler

  • Hvis du nogensinde Glem brugernavnet eller adgangskoden til GUI, eller hvis du nogensinde glemmer adgangskoden til routeren, kan du nulstille alt til fabriksindstillingen ved at trykke en nål i nulstillingshullet på bagsiden af ​​routeren.
  • Låsning af en Linksys-router, så ingen kan få adgang til din Wi-Fi-forbindelse uden din godkendelse kræver to trin: Ændring af brugernavn og adgangskode i forbindelse med GIU (grafisk brugergrænseflade) for at forhindre hackere i at få adgang til dine routerindstillinger (herunder routerns adgangskode ) og sikring af routeren ved at kræve en WEP (wired equivalent privacy) adgangskode. Med begge disse på plads kan du være sikker på, at din Linksys-router er låst, og dit trådløse netværk er beskyttet.