Sådan tænder du Telnet i Windows Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' knappen og klik på ikonet 'Server Manager' øverst i menuen. Dette åbner en hovedkonfigurationskonsol til din server.

2.

Klik på ikonet 'Funktioner' i venstre side af vinduet. Her vises flere detaljer. Til højre for indstillingerne skal du klikke på linket 'Tilføj funktioner'.

3.

Rul ned i listen over Windows-funktioner, og marker afkrydsningsfeltet 'Telnet Server'. Du kan også aktivere telnet-klienten, hvis du vælger at bruge værktøjet fra din server. Klik på 'Næste'. knappen.

4.

Klik på knappen 'Installer' på skærmen for programoversigt. Dette installerer telnet server software. Når installationen er færdig, skal du klikke på knappen 'Luk' for at lukke installationsvinduet.

Telnet er et kommandolinjeværktøj, der bruges til at forbinde og udføre kommandoer på en fjernserver. Telnet-tjenesten er tilgængelig på dit Windows 2008-server operativsystem, men det er ikke aktiveret eller installeret som standard. Du kan tilføje telnet-klienten eller serverværktøjet fra dit Windows 2008-kontrolpanel. Aktivering af tjenesten Telnet Server gør det muligt for brugere med klientværktøjet at forbinde eksternt og udføre kommandoer på serveren.