Sådan udføres et DNS Lookup

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et kommandopromptvindue. I Windows XP, gå til startmenuen, klik på 'Kør', og skriv derefter cmd. I Windows Vista skal du åbne startmenuen og indtaste cmd.exe i rummet nederst for at søge programmer. Du kan også navigere i startmenuen og finde kommandoprompten i programmer eller systemværktøjer, afhængigt af hvilken version af Windows du kører.

2.

Skriv nslookup og domænet navn du ønsker at søge på ledeteksten. Hvis du f.eks. Vil finde IP-adressen til ehow.com, skriver du 'nslookup www.ehow.com.'

3.

Tryk på enter og vent på resultater. De vises på linjerne lige under, hvor du skrev kommandoen. I nogle tilfælde, især med større virksomheder, kan du få flere IP-adresser til et enkelt domænenavn. Dette er normalt, da store virksomheder vil have flere servere til at håndtere et højt trafikvolumen.

Tips og advarsler

  • Der findes også flere online værktøjer til at udføre DNS opslag, hvis kommandoprompten er lidt for teknisk til dig. Disse websites giver dig mulighed for bare at indtaste domænenavnet og klikke på en knap, ligesom at udføre en internetsøgning.
  • Akronym DNS står for Domain Name Service. Denne tjeneste oversætter domænenavne, f.eks. Www.ehow.com, til IP-adresser. Udførelse af et DNS-opslag vil fortælle dig IP-adressen for et givet domænenavn. Disse oplysninger kan være nyttige, hvis du forsøger at fejle forbindelsesproblemer online. Hvis du allerede kender IP-adressen, kan du se, om navnet bliver oversat korrekt. Hvis opslaget fejler, men du kan oprette forbindelse ved at indtaste IP-adressen, kan DNS-tjenesten på din DNS-server opleve et problem. At udføre et DNS-opslag er hurtigt og nemt, og funktionalitet at gøre er er indbygget i Windows-operativsystemet som et kommandolinjeværktøj.