Beskriv funktionerne i en kommunikationsprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Kommunikationsprotokoller er en af ​​de grundlæggende strukturer, der ligger til grund for internettet og netværk i almindelighed. Selvom der findes flere forskellige typer kommunikationsprotokoller derude (de der er almindeligt forekommet, omfatter HTTP - Hypertext Transfer Protocol - bruges til World Wide Web og TCP / IP - Transmission Control Protocol / Internet Protocol - den underliggende protokol for Internet kommunikation) har de fleste kommunikations- og netværksprotokoller lignende funktioner.

Signalfunktioner

I en kommunikationsprotokol bruges en signalfunktion til at forespørge et netværk om tilgængeligheden af ​​et kredsløb eller en rute. Hvis du tænker på en protokol som et sæt instruktioner til at køre en bil fuld af dagligvarer, ville signalprotokollen svare til føreren, der spørger om trafikforholdene fremover - Kan man finde en rute til den ønskede destination? Signalfunktioner er også generelt 'tegn på liv' signal i et netværk. En netværksproces sender ud signaleringsfunktioner og kontrollerer svarene og hvor hurtigt svarene kommer tilbage.

Autentificeringsfunktioner

En autentificeringsfunktion bruges til at sikre, at den person, der sender informationen, er autoriseret til at være på netværket. Ved hjælp af ovenstående analogi er autentificeringsaspektet af protokollen som at vise din førers licens på et betalingsanlæg for at komme på udvekslingen. Nogle godkendelsesprotokoller er dobbeltformede - de kræver også en godkendelse af modtageren for at modtage dataene. Autentificeringsprotokoller kræver en vis mekanisme til kryptering af data og dekryptering af det efter behov.

Fejlkontrol / -korrektionsfunktioner

Fejlfunk-tionsfunktioner i kommunikationsprotokoller bryder 'Bilen til købmanden' analogien lidt. sendes over et computernetværk, er det opdelt i små pakker af information, der kaldes pakker. Hver pakke identificerer sig med headerinformation, der indeholder antal bytes (størrelsen) af pakken, hvilken meddelelse det er en del af og hvad pakker skal foregå og følge det, så modtageren kan sætte stykkerne tilbage på plads - som at samle et puslespil. I stedet for en bil, der går fra købmanden til dit hjem, kan du forestille dig, at en besked, der sendes via internettet, er den samme som at sætte dine dagligvarer - et emne ad gangen - ind i en række fjernstyrede biler, der følger enhver trafikvej er mindst overbelastet. Hver bil bærer en kopi af købmandskvitteringen og en notat, der siger: 'Denne bil har 2 pund løg. Der skal være en lille bil på vej med bærer gulerødder' eller 'Den næste bil skal bære salaten.' Denne information - hele listen over varer, der kommer ind, tillader modtageren at sige, 'OK, vi savnede gulerødderne, send dem venligst igen' eller 'Bilen, der brød salaten, synes at have haft en fender- Bender, send det igen så vi ved, at vi har alt salat vi har brug for. '