Definition af bredbåndsinternet service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bredbånd vs opkald

Før bredbånd kom rundt, var der opkaldsforbindelse. Dial-up forbinder til internettet via en standard telefonlinje og giver maksimalt 56 kbps (tusind bits per sekund) båndbredde. De fleste internetudbydere definerer bredbånd som enhver forbindelse, der giver mere båndbredde end opkald.

FCC Definition

FCC definerer fra 2010 definitionen af ​​bredbånd som enhver forbindelse med 768 kbps eller mere båndbredde i enten opstrøms eller nedstrøms . FCC accepterer enten opstrøms- eller downstream-priser, da mange typer af forbindelser er 'asymmetriske', hvilket betyder, at de har forskellige dataoverførselshastigheder for upload og download.

Opstrøms og downstream-priser

Mange bredbåndsforbindelser har faktisk to forskellige hastigheder, opstrøms og nedstrøms. Opstrøms er forbindelsens hastighed, når du uploader data fra din computer til en anden computer et eller andet sted på internettet. Nedstrøms er forbindelsens hastighed, når du downloader fra internettet til din computer. De fleste internetudbydere mærker deres tilgængelige forbindelseshastigheder ved forbindelsens nedstrømsrate.

DSL og kabel

De to mest anvendte bredbåndsteknologier er kabel og DSL (Digital Subscriber Line). Kabel bruger samme infrastruktur som kabel-tv, og leveres ofte af kabel-tv-udbydere. DSL-tjeneste leveres via en telefonlinje og leveres normalt af en telefonudbyder.

Andre typer af bredbånd

Der er en række forskellige andre typer af bredbåndsforbindelser ud over kabel og DSL, såsom satellit-, mobilt bredbånd og trådløse forbindelser. Disse alternative typer af forbindelser bruges hovedsageligt i landdistrikter eller specialsystemer og giver ofte ikke så meget båndbredde som kabel eller DSL. Når internettet vokser og flere tjenester tilføjes til det, vokser behovet for hurtigere forbindelser med det. Tjenester som online video, VoIP og online spil kan ikke bruges sammen med båndbredden af ​​en opkaldslinje, så mange brugere skifter til bredbåndsforbindelser.