Netværksadgangslagsprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværksadgangslaget er det laveste lag i TCP / IP-netværket og sikrer, at alle tjenester er nødvendige og fungerer korrekt, for at data kan nå frem til det egentlige netværk. TCP / IP, som står for Transfer Control Protocol / Internetwork Protocol, er kommunikationsmidlet mellem forskellige typer computere, der gør det muligt for dem at tale til hinanden gennem et kollektivt sprog. Mange protokoller og hardwarekomponenter spiller en rolle i Network Access Layer-funktionaliteten, så netværket kan fungere så smidigt og effektivt som muligt.

IPX-protokol for IP-adresser

IPX-protokollen svarer meget til IP i TCP / IP ved at levere internetworking tjenester samt logisk adressering. Internetworking involverer forbindelse af netværk ved at bruge gateways til at rute oplysninger mellem dem, hvilket resulterer i et internt netværk. Logisk adressering er adressen i hukommelsen til et bestemt computerprogram. IPX er ikke idiotsikker og garanterer ikke, at de data, der overføres, bliver leveret korrekt. Alt i alt er det en forholdsvis effektiv protokol for netværksadgangslaget, men det giver kun begrænsede muligheder.

Adresseløsningsprotokol (ARP)

ARP er ansvarlig for at få MAC-adressen (Media Access Control) eller fysisk adresse , som er den unikke adresse tildelt til et netværkskort (NIC) eller anden netværksadapter. ARP opretter derefter en lokal database, der kortlægger MAC-adressen til værts-IP-adressen. Værts IP-adressen er 32-bit adresseidentifikator for en computer eller en bestemt enhed. ARP tillader MAC-adressen at blive forespurgt med IP-adressen.

Reverse Address Resolution Protocol (RARP)

RARP er den modsatte protokol for ARP. I stedet for at kortlægge MAC-adressen til IP-adressen, kortlægger RARP IP-adressen til MAC-adressen.

Internetprotokol (IP)

IP er en af ​​hovedprotokollerne i netværksadgangslaget. Den indeholder oplysninger om, hvordan og hvor data skal leveres. IP leverer pakker fra hovedværten til den specifikke destination baseret på adressen. En pakke er en blok med oplysninger eller data, der kan overføres på netværket. En enkelt meddelelsesoverførsel på et netværk kan opdeles i flere pakker, da hver pakke indeholder ca. 1000 tegn hver, så en større meddelelse kan indeholde tusindvis af pakker.

Multiprotocol Label Switching (MPLS)

MPLS er en nyere og stærkere protokol, der giver mulighed for større fleksibilitet ved Network Access Layer. MPLS tillader, at trafikken omdirigeres og styres omkring flaskehalse og forbindelsesfejl. Det hjælper også med at forenkle pakkeudvekslingen ved at integrere lag 2 (data link layer) information i lag 3 (netværkslag).

Point-to-Point-protokol over Ethernet (PPPoE)

PPPoE er en specifik protokol i Network Access Layer, der forbinder flere brugere på et lokalnetværk (LAN) til en fjernplacering via et modem eller en anden enhed. PPPoE giver mulighed for hver brugersession med en fjernplacering en periode med indledende udveksling, når både brugerens placering og den eksterne placering kan lære de andres netværksadresser. Denne udveksling gør det nemmere at overvåge en ekstern session til generel logning inden for en forretning eller med det formål at fakturere problemer med en internetudbyder (ISP).