Sådan aktiveres sikkerhed på Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut Linksys-router til en computer med et Ethernet-kabel. Placer den ene ende af Ethernet-kablet i Internet / WAN-porten på bagsiden af ​​routeren. Slut den anden til Ethernet-porten på din computer. Porten er normalt placeret på bagsiden af ​​stationære computere. På bærbare computere er porten normalt placeret på siden modsat diskdrevet.

2.

Start en internetbrowserside. Det er ligegyldigt, om du bruger Firefox, Internet Explorer eller Safari. Fjern standardwebadressen fra URL-feltet og indtast 192.168.0.1, 1.1 i feltet. Tryk på 'Return' for at indlæse GUI (grafisk brugergrænseflade.)

3.

Indtast 'admin' i brugernavnet og lad adgangskoden være tom. Tryk på 'return' på tastaturet for at få adgang til GUI'en. Hvis du får en fejlmeddelelse om at brugernavnet eller adgangskoden er forkert, er standardadgangskoden blevet ændret. For at få adgang, skal du trykke på en pushpin i routerens nulstillingshul, der er placeret på bagsiden af ​​routeren, for at maksimere nulstillingen. Lysene blinker, og routeren genstarter. Komplet trin to og tre igen for at få adgang til GUI'en med standard brugernavn og adgangskode.

4.

Klik på fanen 'administration' og indtast dit ønskede kodeord i feltet næste til 'Gateway Password.' Indtast adgangskoden en gang i boksen direkte under den for at bekræfte. Klik på 'Gem indstillinger' placeret nederst på siden for at opdatere routeren. Denne adgangskode bruges i stedet for at forlade GUI-grænsefladens adgangskode tomt. Dette forhindrer nogen uden adgangskode fra at få adgang til dine routerindstillinger.

5.

Klik på fanen 'Trådløs' og klik derefter på 'Trådløs sikkerhed'. Vælg 'WPA-Preshared-nøgle' i rullemenuen. Indtast dit ønskede kodeord i adgangskodefeltet. Indtast adgangskoden en gang i feltet under adgangskodefeltet. Klik på 'Opdater indstillinger' for at sikre routeren. Dette er det kodeord, der er nødvendigt for at forbinde din bærbare computer, PDA eller anden trådløs enhed til routeren.

Routersikkerhed er den vigtigste del af oprettelsen af ​​et trådløst netværk i dit hjem for at sikre, at computer hackere ikke kan få adgang til dit internet via routeren. Det er et trin, der ofte overses, fordi folk ikke er sikre på, hvordan man får adgang til GUI (grafisk brugergrænseflade), så de kan tilføje adgangskode sikkerhed. Standard brugernavn og adgangskode til GUI-grænsefladen skal ændres. Begge har brug for adgangskoder.