Sådan opretter du trådløst internet med WiFi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk dit bredbåndsmodem ud af strømkilden.

2.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til bagsiden af ​​det trådløse router og den anden ende på bagsiden af ​​bredbåndsmodemet. Der vil være Ethernet-porte på hver af disse enheder for at rumme Ethernet-kablet. For den ukendte, ser en Ethernet-port lige ud som en overdimensioneret telefonstik.

3.

Slut dit bredbåndsmodem til strømkilden. Tænd modemet, lad det starte op og give det mulighed for at registrere den nye forbindelse til den trådløse router via Ethernet-kablet. Det tager cirka et minut.

4.

Find din router manual. Denne officielle dokumentation leveres med routeren. Find sektionen i manualen, der beskriver opsætningsoplysningerne for din router. Du skal bruge to specifikke informationstyper: standardwebadressen (webadressen) og standardadgangskoden fra producenten.

5.

Indtast URL'en i adresselinjen på din web browser (Firefox, Internet Explorer eller på anden måde) og tryk 'Enter'.

6.

Indtast adgangskoden fra manualen, når du bliver bedt om det. Dette giver dig adgang som administrator for dit nye trådløse netværk, så du kan oprette sine indstillinger.

7.

Vælg et trådløst netværk af dit nye netværk, også kendt som 'SSID'. Dette navn er hvad du ønsker, og det vil blive navnet, der vises i de tilgængelige trådløse netværkslister, når du søger senere til dit netværk.

8.

Vælg et kodeord for dit netværk hvis du vil beskytte den mod uautoriserede brugere. Vælg også en slags sikkerhedskryptering. Du vil have 'WEP' og 'WPA' kryptering at vælge fra. Nogle ældre routere understøtter kun WEP-protokollen, men de fleste på markedet som i 2010 understøtter WEP. Vælg WEP for overlegen krypteringsstyrke.

9.

Klik på knappen 'Gem' for at anvende dine nye indstillinger. Din trådløse trådløse internetforbindelse er nu oprettet og klar til brug.

Trådløs internetopsætning og konfiguration via WiFi kræver brug af en trådløs router, bredbåndsmodem, Ethernet-kabel og den officielle manual, der følger med din trådløse router. Håndbogen har nøgleinformation i form af en særlig webadresse og standardadgangskode, som skal bruges til at konfigurere din nye WiFi-forbindelse. Du behøver dog ikke andre værktøjer eller enheder, og du skal heller ikke have nogen eksisterende netværk eller computer viden til denne opsætning.