Sådan beskytter du adgangskode til trådløst internet for at forhindre brug udenfor

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik inde i adresselinjen i din webbrowser og indtast din IP-adresse på din trådløse router. Sådan indlæser du din trådløse routerens installationsprogram. Hvert mærke af router (Netgear, Linksys osv.) Har en anden IP-adresse, så se i manualen for at finde ud af din og skriv den nøjagtigt som den er trykt i adresselinjen.

2. < / p>

Log ind på din router s installationsprogram. Hvis du aldrig har logget ind på dette værktøj før, vil standard brugernavn og adgangskode stadig være i brug. Du kan finde disse standard brugernavne og adgangskoder i manualen sammen med IP-adressen. Hvis du tidligere har logget på dette værktøj, skal du bruge det brugernavn og den adgangskode, du har tildelt på det tidspunkt.

3.

Klik på 'Sikkerhed'.

4 .

Vælg mellem 'WEP' og 'WPA' -sikkerhed. 'WEP' giver dig mulighed for at tildele et eget valg efter eget valg, mens 'WPA' tilfældigt genererer et unikt kodeord til dig. Når du har taget din beslutning, skal du skrive din adgangskode og klikke på 'Gem'. Din trådløse internetforbindelse er nu beskyttet af adgangskode.

Uden et kodeord vil enhver, der går eller kører ved dit hjem, kunne få adgang til dit trådløse netværk. Dette ville bruge din båndbredde og sænke din internetforbindelse. Folk kan også engagere sig i ulovlige aktiviteter som piratkopiering af software på dit netværk, som du derefter vil blive ansvarlig for. Adgangskode, der beskytter dit trådløse internet, indebærer, at du aktiverer sikkerhed i dit routeropsætningsværktøj.