Sådan konfigurerer du ISA 2006 som en webproxy

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen på din ISA-server. Klik på 'Programmer', og klik derefter på 'ISA Server', og klik på 'ISA Server Management Console' for at åbne administrationskonsollen.

2.

Klik på fanen 'Værktøjskasse' på venstre side af dit vindue. Klik på 'Netværksobjekter' for at udvide en liste over muligheder. Højreklik på 'Intern' i mappen 'Netværk' og vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et egenskabsvindue.

3.

Klik på fanen 'Web Proxy'. Marker afkrydsningsfeltet 'Aktiver Web Proxy-klienter'. Marker afkrydsningsfeltet 'Aktiver HTTP', og indtast derefter et portnummer. For de fleste HTTP proxies anvendes portnumre '80' eller '8080'. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

Microsofts Internet Security and Acceleration (ISA) server giver administratorer flere administrative funktioner til netværksressourcer, herunder evnen til at tragte alle webtrafik ved hjælp af proxyserveren. En proxyserver gør det muligt for netværksadministratorer at styre webbrowseren, internetbåndbredden og gange, at brugerne kan gennemse internettet. ISA-serverens standardkonsol indeholder et område, hvor du opretter og aktiverer ISA-serverens proxy-applikation.