Sådan tilsluttes en netværkskabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tag fat i Ethernet- eller netværkskablet. Strimler en tommer fra ydersiden. Inde i Ethernet-kablet finder du otte farvekodede ledninger, der er snoet i fire par ledninger. Spred ud af alle fire snoet par.

2.

Fjern plastprækningsdækslet oven på stikket. Match hver farvekodet wire til den tilsvarende farvekodede slot oven på RJ45-stikket. Læg hver ledning ind i stanserne. Otte farvekodede spor er oven på RJ45-stikket for at rumme de otte ledninger i Ethernet-kablet. Du behøver ikke at strippe ledningerne. RJ45-stikindsatser er selvlukkende. Ledningerne skal være forbundet med deres korrekte slidser.

3.

Juster alle ledninger til midten af ​​RJ45-stikket. Tryk plastikdækslet over klemmerne, som vil trykke ledningerne ind i spalten. Installer RJ45-stikket i vægpladen. Hæk bundlåsen først. Tryk på stikket for at gå i indgreb med den øvre låse. Fastgør pladen til væggen med skruer.

Tips og advarsler

  • Kontroller den anden ende af Ethernet-kablet. Bemærk arrangementet af de farvekodede spor på stikket. Køb et RJ45 jack, der har det samme farveskema. Der er to typer farvekodningssystemer til RJ45-stik. Installer samme type på begge ender af Ethernet-kablet.
  • Et netstik eller Ethernet-stik er en type stikkontakt, der gør det muligt for en computer at blive tilsluttet andre computere i et netværk via netværkskablerne. Jacken består af en plastikboks og en beholder, der accepterer en standard RJ45 dataprop. Det giver bekvemmelighed ved at lade en computer øjeblikkeligt oprette forbindelse eller afbryde forbindelsen til et lokalt lokalnetværk (LAN), hvilket gør det muligt for en computer at blive brugt overalt, hvor der er en netværksstik. Tilslutning af en netværksstik kan synes at være en kompliceret opgave, men det er faktisk en enkel og ligetil. Lær, hvordan du leder en netværksstik for at spare omkostningerne ved at ringe til en tekniker.