Fordelene ved hubs vs routere til computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Hubs og routere er to stykker computernetværksudstyr, der udfører lignende funktioner. Både nav og routere fungerer som forbindelsescentre i et computernetværk, og de håndterer signalindgang og -udgang og sender data til de steder, de skal bruge. På trods af at routere er meget mere avancerede end nav, har hubber dog nogle fordele og fordele.

Pris

Hubs er i bunden af ​​fødekæden, når det kommer til computernetværksudstyr og som sådan er de også den billigste. En router er toppen af ​​fødekæden af ​​netværksenheder, og på grund af dette kan en router koste dobbelt så meget hvis det ikke er mere end et simpelt hub. Routere har evnen til at håndtere input og output fra en række forskellige forbindelser, og routere kan tilføje meget fart til dit netværk, hvis du er villig til at bruge dem. Hvis du ikke har brug for alle de avancerede funktioner i en router (enten fordi dine aktiviteter er enkle eller fordi dit netværk er lille), så er der ingen grund til at bruge pengene på en router, når et nav vil gøre.

Signalforstærkning

Routere kan være superhøjder i computernetværk, men de øger ikke altid dit signal korrekt. Dette gælder især når du har et stort netværk af computere. Sommetider, hvis dit signal går tabt, så er det ' Så god ide at indsætte et aktivt hub. Aktive hubs hjælper ikke kun med at overføre signalet, men det vil styrke dit signal og sørge for, at alle vigtige data kommer til den anden ende af netværket. Tilføjelse i et aktivt hub eller to er som at bruge en forlængerledning, så du kan opbygge dit netværk endnu større. Så når du bruger en router, kan det være godt for netværkets hjerne, at navene kan virke som nervesystemet og holde signalerne stærke.

Kompatibilitet

Hubs er enklere maskiner, og på grund af dette er et nav meget lettere at gøre en del af dit netværk. Routere er mere komplekse, så der kan være kompatibilitetsproblemer på grund af producenten eller andre teknologiske fejlfinding. En knudepunkt er imidlertid meget nemmere for computere at komme sammen med, og du behøver ikke gøre hvor som helst nær så meget tilpasning. Dette gælder både for ledninger og trådløse hubs, hvoraf sidstnævnte er stadig billigere end en router af høj kvalitet.