PPP-protokol forklaret

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Før PPP var de facto-kommunikationsprotokollen Serial Line Internet Protocol eller SLIP. SLIP var en meget grundlæggende protokol og var stærkt begrænset i sine funktioner. Dens begrænsninger var velkendte på det tidspunkt, og den blev endda udpeget som en 'ikke-standard' -protokol i sin officielle Request For Comment (RFC). I juli 1994 , blev PPP Request for Comment sendt til en meget mere robust kommunikationsprotokol uden mange af begrænsningerne i SLIP. Dette nye sæt protokoller tog hurtigt sted for SLIP som standard for netværkskommunikation.

Rolle inden for TCP / IP

TCP / IP er de primære standarder for generel netværkskommunikation. Disse to protokoller angiver det mest grundlæggende middel til at få computere til at tale med hinanden, såsom etablering af den faktiske computer til at kontakte og forhandle kommunikationsvejen mellem computere. PPP arbejder ud over TCP / IP ved at levere et middel til at lade computeren vide, at der ønskes en forbindelse, at genkende de meddelte oplysninger og at afslutte forbindelsen, når den er færdig.

Generel drift

PPP er en forbindelsesbaseret protokol. En computer åbner en logisk forbindelse til en anden computer, og denne forbindelse opretholdes som nødvendigt i hele kommunikationslivet. Når denne forbindelse er etableret, kan de to computere sende data mellem hinanden, eventuelt ved at bruge nogle af PPPs subprotokoller som kompression eller kryptering. Når enten computeren har besluttet, at kommunikationen er færdig, afbrydes forbindelsen. < h2> Kerneprotokoller Selv om der er flere protokoller, indeholder PPP en håndfuld 'kerneprotokoller', der giver den grundlæggende funktionalitet, der kræves til enhver kommunikation. Disse omfatter Link Control Protocol, som tjener til at håndtere forbindelserne mellem computere, netværket Kontrolprotokoller, der tillader PPP-kommunikation på tværs af forskellige netværkstyper (dvs. IP, NetBEUI osv.) Og Authentication Control Protocols, der bruges til at sikre, at en bestemt anmodning har de relevante sikkerhedsrettigheder til at fortsætte med kommunikationen.

Yderligere protokoller

Bortset fra kernesættet af protokoller, der findes i PPP, findes der også flere yderligere protokoller. Der er for eksempel Compression Co ntrol-protokoller (CCP), som tillader data at blive komprimeret via flere forskellige algoritmer til overførsel. Et andet tilgængeligt sæt protokoller betegnes Krypteringskontrolprotokollerne, som kan øge sikkerheden ved at kryptere og dekryptere data, som den sendes mellem computere. For at computere skal kommunikere med hinanden, kræver de et sæt regler, der dikterer, hvordan data formateres. Disse regler tillader en computer at indlede kommunikation med en anden, sende sine data og vide, at den anden computer korrekt modtog de data, den sendte. Disse regler kaldes en 'protokol' og punkt-til-punkt-protokol (PPP) er en suite (eller samling) af subprotokoller, som computere bruger til at kommunikere.