Sådan bruges et selvtegnet certifikat til SSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Klik på 'System og sikkerhed' i kontrolpanelet. Klik i dette vindue på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Internet Services Manager.' Dette åbner dit konfigurationsvindue.

2.

Klik på dit servernavn. Dobbeltklik på 'Servercertifikater' for at starte guiden. Klik på linket til højre mærket 'Opret selvtegnet certifikat.' Dette åbner et nyt nyt vindue.

3.

Indtast domænenavnet for certifikatet. Dette er domænenavnebrugerne, der indtaster browseren for at få adgang til hjemmesiden. Klik på 'OK' for at gemme dit selvsignerede certifikat.

4.

Klik på webstedet i venstre panel for at binde det selvsignerede certifikat til et bestemt websted. Klik på 'Bindinger' på højre side af vinduet. Vælg den hjemmeside, for hvilken certifikatet er konfigureret i rullelisten. Tryk på 'OK'.

Test dine nye certifikatindstillinger ved at åbne en webbrowser og indtaste webstedets domænenavn i navigationsvinduet. Dine certifikategenskaber vises i webbrowseren.

Selvsignerede certifikater bruges til at tilføje kryptering til websteder. De bruges typisk på interne webudviklingssteder til at kryptere data til testformål. Din Windows-server har de nødvendige værktøjer til at oprette et selvsigneret certifikat og føje det til hjemmesiden. Et selvsigneret certifikat kan oprettes for hver hjemmeside, du er vært for på serveren. Efter installationen er dataene mellem serveren og din læsers webhost krypteret og beskyttet.