Sådan deler du printere på et Windows Vista-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på Windows Vista på administratorens konto. Klik på 'Start'. Højreklik på 'Computer.' Klik på 'Egenskaber' for at åbne vinduet 'System'. Vælg ' Avancerede systemindstillinger 'fra menuen til venstre.

2.

Vælg' Computernavn 'fra de tilgængelige faner. Klik på' Skift. 'Skriv ned arbejdsgruppens navn. alle de andre computere på netværket deler samme navn. Om nødvendigt skal du omdøbe en computers arbejdsgruppe til at matche.

3.

Klik på 'OK' to gange for at afslutte System Ejendomme. Klik på 'Start'. Klik på 'Kontrolpanel'. Klik på 'Netværk og Internet' og derefter 'Netværks- og delingscenter'.

4.

Udvid 'Printerdeling'. Klik på 'Tænd printerdeling'. Klik på 'Anvend'.

5.

Udvid 'Passordbeskyttet deling'. Klik på 'Deaktiver adgangskodebeskyttet deling' for at tillade, at alle på netværket har adgang til printeren. Klik på 'Anvend'.

Tips og advarsler

  • Hvis du ændrer arbejdsgruppens navn på en computer, skal du genstarte systemet, så ændringerne kan træde i kraft .
  • Windows Vista giver brugerne mulighed for at dele filer og printere på tværs af et netværk. For at dele en printer, der er installeret på din computer, med andre brugere, der er tilsluttet dit netværk, skal du bekræfte, at 'Arbejdsgruppe' -navnet er det samme på alle computere og derefter aktivere printerdeling fra 'Kontrolpanel'. Når disse indstillinger er konfigureret korrekt, kan enhver bruger på netværket få adgang til den printer, der er installeret på din pc.