Sådan forbinder du to stationære computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til computerens netværkskort. Netværkskortets Ethernet-forbindelse findes typisk bag på computeren.

2.

Placer nav eller router på et passende sted, og tilslut den anden ende af computerens 'ethernet-kabler til den centrale enhed. Tænd for hub eller router, og tænd derefter for computeren.

3.

Højreklik på ikonet 'Computer' på skrivebordet (findes også i menuen 'Start') og vælg 'Egenskaber'. De to computere skal have samme 'Arbejdsgruppe 'værd at se hinandens' printere og filer. Se afsnittet 'Arbejdsgruppe'. Klik på 'Skift' for at tilpasse arbejdsgruppens navn. Standardnavnet for enhver Windows-computer er 'Arbejdsgruppe.' Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer.

4.

Højreklik på en af ​​dine mapper på din Windows-harddisk. Vælg 'Deling'. Indtast et navn til din mappe. Dette delnavn ses i den anden computers Windows Explorer. Klik på 'Gem'. Bemærk, at et lille håndikon er tilføjet under den delte mappe.

5.

Dobbeltklik 'Netværk' på en af ​​dine computere. Dobbeltklik på det computernavn, hvor du oprettede den delte filmappe. Bemærk i listen over delte ressourcer er den delte mappe. Dobbeltklik på den for at teste den delte mappe.

Et lille hjemmenetværk gør det nemmere at dele filer og printere mellem to computere. Home networking-enheder er overkommelige, og brugere kan nemt begynde at dele filer og printere med kun få konfigurationer på Windows-computere. Du kan oprette et lille hjemmenetværk med kun to computere og senere udvide netværket til at omfatte andre maskiner, herunder trådløse computere som laptops.