Sådan konfigureres en trådløs LAN-controller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut WLAN-controlleren til dit modem. Slut den ene ende af Ethernet-kablet til et WAN-port (WAN) i dit højhastigheds modem og den anden ende i din WLAN-controller.

2.

Installer softwaren til WLAN-controlleren. Indsæt installationsdisken i din computers cd-rom-drev. En installationsguide vises. Følg vejledningen for at installere softwaren. Afhængigt af producenten kan du muligvis oprette loginoplysninger under guiden. Bliv ved din computer hele tiden under installationen, fordi du muligvis skal indtaste oplysninger, så guiden kan fortsætte. For eksempel kan guiden have brug for at indtaste controllerens serienummer, før du fortsætter. Klik på Afslut, når guiden er færdig.

3.

Indtast WLAN-controllerens adresse i en webbrowser. Åbn din webbrowser og indtast controllerens netværkets adresse i adresselinjen. Adressen er normalt trykt på controlleren eller er angivet i brugervejledningen. Et eksempel på, hvordan adressen ser ud, er 192.168.1.1.

4.

Indtast dine loginoplysninger for at få adgang til controllerens konfigurationsvindue. Hvis du ikke har oprettet et brugernavn og adgangskode under guiden, skal du se i brugervejledningen til standard loginoplysninger. Det mest almindelige standardbrugernavn er u0026 ldquo; admin u0026 rdquo; og adgangskoden er 'adgangskode'.

5.

Klik på hver separat fane eller link for at konfigurere WLAN-controlleren fuldt ud. For eksempel skal du klikke på fanen Sikkerhed eller link for at ændre adgangskoden og krypteringsnøglen, som brugere skal have adgang til netværket. Klik på fanen Trådløs eller link for at redigere navnet på dit netværk og begrænse antallet af enheder, der kan få adgang til det. Klik på fanen Avanceret eller link for at redigere MAC-adresser eller angive, hvordan brugere kan få adgang til netværket. Klik på Gem, når du er færdig med at konfigurere indstillingerne.

Tips og advarsler

  • Altid adgangskodebeskyt dit netværk for at sikre det fra offentligheden.
  • En trådløs LAN-controller bruges til at forbinde computere og eksterne enheder på et netværk ved at sende et trådløst signal, som alle tilsluttede enheder kan få adgang til. Udover at oprette et trådløst lokalnetværk (WLAN), bruges det også til at dele ressourcer, der er tilgængelige på netværket, såsom printere, delte filer og internettet. Regulatoren skal dog først konfigureres for at netværket skal kunne sikres og fungere effektivt.