Exchange Server Junk Email Regler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Uønsket e-mail kaldes ofte spam. Disse meddelelser sendes normalt med en throw-away email-adresse for at sælge et produkt eller få modtageren til at besøge et websted. Exchange Server hjælper med at filtrere disse meddelelser, så e-mailen slettes automatisk eller sendes til brugerens junk e-mail-indbakke.

Afsender

Exchange-e-mail-filtre fjerner automatisk e-mail, der sendes af bestemte afsendere. Exchange administrator med en liste over almindelige spam afsendere og servere, så hun hurtigt kan anvende junk email filtre ved hjælp af en fælles liste.Disse databaser af junk email afsendere har en pris, så nogle administratorer foretrækker at filtrere junk mail som det kommer ind. Dette er også en fordelagtig måde at stoppe for virus-e-mails fra at blive sendt til interne netværksbrugere.

Tilladte afsendere

En anden regel tillader valg af afsendere i stedet for at holde andre afsendere ude. Sommetider opdager Exchange-serveren forkert en afsender som en spammer, men i virkeligheden har afsenderen en legitim kommunikation med en modtager. Hvis dette sker, kan Exchange-administratoren eksplicit indstille en afsender i listen 'Tilladelige afsendere'. Dette stopper Exchange-serveren fra at filtrere ud sers konfigureret inden for denne liste.

Voksenindhold

Udvekslingsadministratorer har ansvaret for at holde porno-relaterede links fra at komme ind i indbakkerne til de interne brugere på netværket. Pornelinks har normalt skadelige softwarekørsler, og det er en uprofessionel type email, der modtages på arbejdspladsen. Udveksling af uønskede e-mail-regler omfatter opdagelse og filtrering af disse meddelelser. Nogle e-mails slipper lejlighedsvis gennem filtrene, så Exchange-administratorer skal stadig manuelt tilføje nogle afsendere til junk-e-mail-filtre.