Sådan installeres en router med DirecWay HughesNet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af det første Ethernet-kabel til 'Computer' -porten på modemet. Tilslut den anden ende af dette kabel til routerens 'Uplink' -port.

2.

Slut den ene ende af det andet Ethernet-kabel til en af ​​routerportene. anden ende i computernetværksadapteren. Kontroller, at 'Internet' og 'Aktivitet' -portene på routeren er tændt.

3.

Tænd computeren, og åbn computeren s web browser program. Indtast routerens IP-adresse i adresselinjen (se Tips), og indtast routerns brugernavn og adgangskode. Klik på linket 'Trådløs sikkerhed', og opret en adgangskode (også kendt som en WPA- eller WEP-nøgle) til trådløst netværk. Skriv netværksadgangskoden nede. Gem ændringerne og afslut webbrowseren. Gem netværksadgangskoden på et sikkert sted.

4.

Åbn browseren igen og gå til en hjemmeside. Hvis hjemmesiden lægges i browservinduet, var opsætningen succesfuld. Hvis hjemmesiden ikke indlæses, skal du kontrollere kabelforbindelserne og sørge for, at hvert kabelende er korrekt tilsluttet til den pågældende port.

Tips og advarsler

  • De fleste routere bruger 192.168.1.1 som standard IP-adresse; Men nogle bruger 192.168.2.1 i stedet. Se dokumentationen, der fulgte med din router, til din routerens IP-adresse, brugernavn og adgangskode.
  • Satellitmodemer (som dem, der leveres af DirecWay og HughesNet) giver en gateway til en computer til at oprette forbindelse til internettet. I mange husstande og små virksomheder kræver der dog mere end en computer en internetforbindelse. Når det er tilfældet, skal en enhed, der kaldes en router, være forbundet til netværket.    En router giver en tjeneste kaldet Network Address Translation, som gør det muligt for routeren at tildele en anden netværksadresse til hver computer og oversætter derefter anmodningerne fra disse adresser for at kommunikere med modemet. Når modemet henter data fra internettet, passer routeren dataene til den anmodende computer og videresender dataene til den pågældende computer.