Sådan tilslutter du en Windows-klient til en NFS-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download NFS-tilføjelsen (se Ressource) til en mappe på din server eller Windows-klient. Tilføjelsen er en lille applikation, der kun tager nogle få trin at installere.

2.

Dobbeltklik på filen 'Install.exe' og vælg 'Jeg accepterer' på licensaftale skærmen. Vælg en placering for installationsfilerne og klik på 'Næste'. Tilføjelsen tager kun et par sekunder at installere på computeren. Efter installationen skal du konfigurere protokollen.

3.

Klik på Windows 'Start' menuen og vælg 'Programmer'. Klik på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Services for Network File System (NFS).' Dette åbner en konfigurationsskærm.

4.

Højreklik på ikonet mærket 'Services for NFS.' Klik på 'Egenskaber' indstillingen. Dette åbner et nyt konfigurationsvindue.

5.

Vælg 'Active Directory domain' og klik på 'OK'. Dette indstiller Windows-domæneserveren som kontrolobjektet, der giver brugerne adgang til NFS-delte mapper. Active Directory indeholder alle dine brugerindstillinger, så brugerne automatisk får adgang til NFS-aktierne, når de logger ind på domænet.

Netværksfildeling (NFS) er en type tjeneste, der hostes af Unix-servere. Windows-operativsystemet kan ikke forbinde og dele filer med en Unix-server uden en ekstern applikation. Heldigvis tilbyder Microsoft en gratis download til administratorer, der skal forbinde Windows-maskiner til en Unix-server. Denne applikation installeres på Windows-serveren eller klienten og kræver kun nogle få konfigurationer for at se og gemme filer på din Unix-maskine.