Sådan tilslutter du en trådløs USB-adapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut USB-adapteren til en ledig USB-port på din computer, og vent et par sekunder. En pop-up kan forekomme, der tyder på, at der er registreret en ny enhed eller ny hardware.

2.

Indsæt cd'en med hardwaredriveren, der fulgte med din USB-adapter, hvis man var med . Hvis ikke, klik på popup-vinduet 'Ny hardware', der vises, og vælg 'Søg efter ledige drivere.' Bemærk, at nogle trådløse adaptere ikke kræver ekstra drivere.

3.

Højreklik på det trådløse ikon nederst til højre på Windows-skrivebordet. Du skal muligvis klikke på den lille pil for at afsløre alle ikoner. Ikonet kan være en lille antenne med linjer der udsendes fra den eller en computer med buede linjer, der udsendes fra den. Hvis du er en Mac-bruger, skal du fortsætte til trin 5.

4.

Vælg 'Aktiver' eller 'Tænd for trådløs', hvis indstillingen vises på skærmen, når du vælger det trådløse ikon. Hvis trådløst automatisk aktiveres, skal du klikke på 'Opret forbindelse til trådløse netværk' eller 'Vis trådløse netværk.' Vælg det ønskede netværk, f.eks. Dit trådløse hjem eller det trådløse i kaffebutikken eller andet offentligt sted, du er i øjeblikket. Fortsæt til trin 6.

5.

Klik på det trådløse ikonet øverst til højre i Mac OS X. Ikonet er en lille række buede linjer. Vælg 'Slå til lufthavn' og vente på, at computeren automatisk skal oprette forbindelse til et trådløst netværk. Hvis du bliver bedt om det, klik på det ønskede netværk fra den angivne liste.

6.

Klik på 'Connect' og indtast netværksadgangskoden, hvis en er påkrævet. Netværk uden hængelås ved siden af ​​deres netværksnavn er åbent og kræver ikke adgangskode.

Tips og advarsler

  • Vær opmærksom på at oprette forbindelse til åbne usikre netværk betyder, at data, der sendes og modtages via forbindelsen, kan være synligt for andre brugere og computere.
  • En trådløs USB-adapter gør det muligt for computere, der mangler indbyggede trådløse funktioner, at oprette forbindelse til et nærliggende trådløst hotspot eller netværk. Mens mange bærbare computere har indbygget trådløst, mangler stationære computere ofte denne funktionalitet på grund af at være stationære og forbundet med en fysisk internetforbindelse. Da adapteren er USB-baseret, registrerer de fleste computere automatisk og opdaterer driverne for at muliggøre den trådløse forbindelse. En trådløs router eller et trådløst signal skal være i nærheden for at oprette forbindelse til internettet.