Computere til computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et netværk er en gruppe af computere, der er tilsluttet sammen med det formål at dele data med hinanden. Selvom netværk er blevet brugt i erhvervsmiljøer i mange år, bliver de stadig mere almindelige i hjemmet som et middel til at dele en internetforbindelse. Et computernetværk har flere forskellige dele, og hver tjener sit eget formål.

Netværksinterfacekort (NIC)

NIC'er er ekspansionskort til stationære og bærbare computere. En NIC giver en computer mulighed for at kommunikere med andre enheder ved hjælp af et system kaldet Ethernet. Mange computere bygget siden begyndelsen af ​​2000'erne kræver ikke NIC'er, da de er forudkonfigureret med permanente Ethernet-interfaces. En NIC har en forbindelse kaldet en RJ-45-forbindelse, der ligner en forbindelse til en telefonledning. Du tilslutter et kabel til denne forbindelse for at forbinde computeren til netværket.

Ethernet-kabel

Et Ethernet-kabel indeholder mange små kobberledninger snoet sammen i par. Hver ende har et RJ-45 stik. På ledningsnet Ethernet-netværk slutter Ethernet-kabler alle komponenterne sammen.

Trådløs adapter

Komponenterne i et netværk skal ikke sluttes sammen med kabler. En trådløs adapter kan tillade en computer at kommunikere via et netværk ved hjælp af radiosignaler. Trådløse adaptere er almindelige på bærbare computere, som skal flyttes fra sted til sted.

Hub, Switch eller Router

Hubs, switches og routere er enheder med flere RJ-45-porte til Ethernet-kabler. Disse enheder er ansvarlige for at forbinde alle netværkets Ethernet-kabler på en central placering og lede trafik til de andre enheder på netværket, såsom kabel- eller DSL-modem, printer eller server. Nogle routere har antenner, der gør det muligt for computere med trådløs Adaptere til tilslutning uden brug af Ethernet-kabler.

Internetforbindelse

Selvom netværk kan tjene en række forskellige opgaver, fungerer de fleste som gateways for flere computere til at oprette forbindelse til internettet. For at oprette forbindelse til internettet skal et netværk har brug for en passende enhed, f.eks. et kabel- eller DSL-modem. Internet-enheden har en RJ-45-port på bagsiden, som normalt forbinder til hub, switch eller router. I et firmas netværk kan modemet imidlertid oprette forbindelse til en anden en enhed som en firewall, som hjælper med at sikre netværket mod hackere.

Server

En server er en computer, der leverer tjenester til de andre computere på netværket. Forretningsnetværk kan have flere servere, og serverne kan være ve ry high-end computere. Nogle af de tjenester, som servere kan levere, omfatter e-mail, fillagring og printerdeling. Nogle servere er også vært for applikationer som databaser, som andre netværkscomputere kan udnytte.