Hvad er SMTP-serveren i Windows Vista?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Email er en vigtig form for kommunikation til privat og erhvervslivet. Betydningen af ​​en udgående e-mail-server giver brugerne mulighed for at sende disse kommunikationsmeddelelser. SMTP-servere bruges på stationære og bærbare computere til at sende vigtig e-mail-kommunikation, men de bruges også til at sende e-mail fra en mobiltelefon eller en PDA-enhed.

Funktion

SMTP-serveren gør mere end bare at sende e-mail. Det verificerer også brugernavnet og adgangskoden til den bruger, der ønsker at sende e-mail. Autentificering blokerer brugen af ​​SMTP-serveren fra spammere, så SMTP-serveren ikke er vært for uopfordret udgående e-mail. Brugerne indtaster en SMTP-adgangskode til serveren, eller administratoren kan kun tillade en række IP-adresser at få adgang til maskinen.

Funktioner

En SMTP-server gemmer den udgående e-mail i en mappe, der er placeret på en servercomputer. Serveren skal konfigureres med SMTP-protokollen, før den kan være vært for udgående e-mail. Administratorer kan se de udgående meddelelser og se SMTP-serveren i aktion for at kontrollere, at det fungerer på netværket. Administratorer kan også bruge Telnet-programmet til at teste SMTP-processen.

Identifikation

Brugere kan identificere, hvilken SMTP-server der bruges på netværket ved at se deres e-mail-klientindstillinger. Typisk har en SMTP-server prefixet 'smtp' i underdomænenavnet. En administrator kan dog give navnet til serveren, så værtsleverandøren skal give brugeren det rette SMTP-servernavn.

Overvejelser

E-mail kan have flere SMTP-humle, før den når den tilsigtede modtager . Hver SMTP-server, der bruges til at sende e-mail-meddelelsen, kan ses i e-mail-egenskaberne. Dette hjælper med at identificere, hvorfra en email kommer fra på netværket, eller hvis den sendes via internettet. Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) giver Vista-computere en konfigureret udgående mailserver. SMTP-protokollen er en standard på internettet, og disse konfigurerede servere ruter Vista udgående mail til den rigtige vært maskine. SMTP-servere kan være interne eller internet server maskiner.