Sådan sparer du strøm under download

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vent indtil en langsom tid for at gøre overførsel hurtigere. Flere mennesker bruger internettet flere gange i løbet af dagen end nogensinde, men sent nat og midt eftermiddag er sandsynligvis stadig gode tider. Du kan downloade i disse tider eller indstille downloadadministratorer til at arbejde på dette tidspunkt. Når du henter hurtigere, kan du gøre det og slukke for computeren hurtigere.

2.

Sluk monitoren din skærm. Når du har startet download, skal du slukke for skærmen og gå væk. Du kan tjekke tilbage senere. Du kan også indstille skærmen til at slukke efter en vis inaktivitet i strømindstillingerne.

3.

Brug en download manager, der automatisk lukker ned, når du er færdig. På denne måde, hvis du laver en lang download natten over, slukker softwaren computeren, når du er færdig, snarere end at have det på hele natten. Du kan også indstille din harddisk til at slukke i lange perioder med inaktivitet i strømindstillingerne.

Downloading er ikke helt den tidskendte tradition det engang var, hvor du kunne forvente at tage flere timer at downloade det enkleste program. De fleste mennesker har nu meget hurtigere downloadfunktioner, men det kommer også med meget større downloads som musik, film og andre medier. For de fleste sker downloading meget hurtigere end det plejede. Uanset om du har en langsom forbindelse eller en rigtig stor fil, kan downloading stadig nogle gange tage et stykke tid. Der er måder at bedst udnytte downloading for at spare energi, når du har at gøre med disse eller andre problemer.