Typer af trådløse netværkskort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløse netværkskort tillader laptop- eller stationære computere at oprette forbindelse til et netværk uden ledninger. Det betyder at du og din computer ikke længere er kædet til et bestemt sted. Trådløse forbindelser kræver en trådløs router, og computeren har brug for et kompatibelt netværkskort. Den type netværkskort, der bruges, bestemmer hastigheden og den nemme installation.

PCI

En netværksadapter til Peripheral Component Interconnect (PCI) bruges typisk til stationære computere. Selvom desktops er hardwired til netværket, kan PCI trådløse kort installeres for at give dem trådløs evne. Dette er gavnligt, når du flytter computere rundt i hjemmet eller på kontoret, og en hardwired routerforbindelse er ubelejligt. PCI-adaptere giver stationære computere mobilfunktioner. PCI-kort har en antenne placeret udenfor kortet, og de installeres direkte på computerens bundkort.

PCMCIA

PCMCIA-kort til pc'er til pc'er (PCMCIA) er bærbare enheder, der indsættes i en PCMCIA-stik på den bærbare computer. Et PCMCIA-kort har ikke en udvendig antenne. I stedet er antennen intern, så kortet glider ind i bærbarens sideport og låses på plads. Disse enheder giver bærbare computere, der ikke er udstyret med forudinstallerede trådløse kort, mulighed for at oprette forbindelse til fjerntliggende trådløse netværk i hjemmet, kontoret og restauranter og caféer med trådløs internetadgang.

USB

Universal Serial Bus (USB) -forbindelser er almindelige porte installeret på stationære og bærbare computere. USB-portene på computere bruges til tastaturer, mus, eksterne drev og endda trådløse netværkskort. USB trådløse kort ser ud som små tommelfingerdrev, og antennen er intern. Tilslut det trådløse USB-kort til en maskine, installer drivere, og computeren er klar til trådløs forbindelse.

Ethernet

Ethernet-trådløse adaptere bruges typisk i videospilindustrien. Disse adaptere forbinder til en Ethernet-port på en XBox, Wii eller Playstation 3, hvilket giver konsolerne mulighed for at oprette forbindelse til en trådløs router. De er også gavnlige for ældre konsol ejere, der ønsker at tilføje trådløse funktioner til multiplayer spil.