Windows 2008 Admin Tools

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Windows 2008 admin (administration) værktøjer giver netværksadministratorer mulighed for at administrere tjenester på domænecontrolleren. Windows 2008 kontrollerer alle netværkstjenester på domænet, og administrationsværktøjerne indeholder alle de servicekonfigurationer, der er nødvendige for brugerrettigheder, DNS-indstillinger, DHCP-indstillinger, webtjenester og printerstyring.

Active Directory

Active Directory er en af De mest nyttige og brugte værktøjer i samlingen af ​​Windows 2008 admin værktøjer. Active Directory er stedet for brugerrettigheder, profiler, login scripts, postkasse opsætning og delte enheder som printere. Active Directory opsætter netværksressourcerne i en trælignende struktur, hvorfor en Active Directory-node kaldes en 'skov'. Administrationsværktøjet for Active Directory findes i 'Administrative værktøjer' i menuen Windows 2008 'Start'.

Global Policy Editor

GPE (Global Policy Editor) giver netværksadministratorer mulighed for at indstille tilladelser for alle brugere på et netværk. Det er forskelligt fra Active Directory, da det er mere granulært. For eksempel kan Global Policy Editor tillade administratorer at redigere internetadgang, installationsrettigheder, login begrænsninger og delingsrettigheder. Global Policy Editor styrer bruger- og enhedens adfærd på netværket. Det findes i lokale adminværktøjer til netop Windows 2008-serveren.

Terminal Services

Terminal Services (også kaldet Remote Desktop) er et administrationsværktøj, der gør det muligt for administratorer at fjernbetjening en anden computer på netværket. Windows 2008-serversoftwaren er en central placering for Terminal Services-tilladelser og adgangsrettigheder. Administratoren kan indstille hvem der har tilladelse til at bruge værktøjet og for hvilken maskine værktøjet kan bruges. Licenser til Terminal Services brug er også indgået i det centrale admin værktøj. Terminal Services-konsolprogrammet findes i 'Administrative Tools' i Windows 2008 'Start' -menuen.