Computer Definition of Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Ligesom alle andre sprog kræver computere et sæt regler, før de kan dele information. Dette omfatter e-mail, deling af filer, udskrivning til en netværksprinter eller visning af en webside. Netværkskommunikation er etableret, når protokollen er installeret på klienten eller servercomputeren. Hver computer kræver den installerede protokol til at kommunikere og dele filer og printere.

Typer

Der findes flere typer protokoller til små til store netværk. Små netværk bruger enkle protokoller som NetBEUI, men de fleste netværk har mere avancerede protokoller, der gør det muligt for computere på forskellige router-undernet at kommunikere. Da internettet er på 'udenfor' af et privat netværk, bruges TCP / IP-protokollen til at kommunikere på tværs af routerns undernet. Andre protokoller omfatter IPX / SPX og Appletalk.

Hardware

Den vigtigste hardware, der bruges til protokollekommunikation, er et netværkskort, et medium og en router eller hub. Et netværkskort kan være et trådløst kort eller en hardwired-forbindelse. Routeren kan også være hardwired eller trådløs. Mange populære mærker af routere har hardwired og trådløse forbindelser. For små hjemmenetværk er et simpelt hub tilstrækkeligt.

Identifikation

Brugeren eller administratoren kan typisk identificere hvilken protokol der kører på netværket ved at gennemse indstillingerne på netværksserveren. Hvis brugere har adgang til internettet, er TCP / IP-protokollen installeret. Novell-netværk bruger IPX / SPX og Apple-computere bruger AppleTalk. Netværk kan også bruge flere protokoller til at kommunikere med forskellige platforme, der kaldes et heterogent miljø.

Overvejelser

Inden du installerer et netværksmiljø, skal administratoren afgøre, hvilken type servere der bruges til at godkende brugere. Dette bestemmer hovedprotokollen, der bruges på netværket til kommunikation. Hvis administratoren installerer en server, der bruger en anden protokol end den, der aktuelt er installeret på netværket, kræver alle klientmaskiner en ny protokolinstallation til at kommunikere med serveren. Protokoller er sprogene til computere. Protokoller tillader to computere at kommunikere over medier som trådløse eller hardwired teknologier. Der anvendes flere computerprotokoller. Men den mest almindelige protokol er TCP / IP, hvilket er sproget på internettet. En protokol kan tillade to eller flere tusinde computere at kommunikere på et netværk.