Funktioner i Mobile IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Mobile Internet Protocol (Mobile IP Protocol) blev oprettet for at give bedre mobilforbindelse uden at afbryde computere, der allerede er forbundet med et netværk. Da der blev introduceret mobile enheder, var der ingen netværksteknologi på plads for at disse enheder kunne oprette forbindelse til internettet. Mobile IP skabte en ny delmængde af IP-tilslutning, der fungerede inden for det allerede etablerede system, idet netværksingeniører måtte skrote og genopfinde den måde, internetforbindelsen fungerer.

Roaming Connectivity

Mobil IP gør det muligt for mobilenheder at oprette forbindelse til Internettet, når de ikke er i deres hjemmenetværk. Dette gør det muligt for laptops at forbinde til hotspots, og det lader telefoner forbinde via 3G og andre internetnetkilder. En IP-adresse lader et netværk vide, hvor de skal sende og modtage oplysninger fra et netværk. Mobil IP bruger en adresse, der refererer til sit hjemmenetværk, mens man finder en placering på det nye netværk. Dette forhindrer Mobile IP i at slå andre computere fra et netværk, fordi hver computer kommer fra et unikt netværk og har et unikt nummer.

Kompatibilitet

Mobil IP er kompatibel med de fleste netværk, der tilbyder internettet. Dette omfatter 3G-netværket, der anvendes til mobile tv-apparater; Internet hotspots fundet i caféer, lufthavne og boghandlere; og alle hjemme netværksenheder. Tidlige forsøg på mobil IP ville kun fungere med bestemte routere eller bestemte typer netværk. Mobil IP har i dag ingen særlige krav, fordi systemet er universelt og passer inden for den oprindelige IP-infrastruktur.

Tunneling og Reverse Tunneling

Metoden, hvormed mobil IP modtager information fra et netværk kaldes tunneling. Et netværk kan ikke direkte sende oplysninger til en mobil IP-enhed. For at få disse oplysninger skal mobilenheden oprette en IP-adresse inden for sin nye IP-adresse. Dette gør det muligt for netværket at sende information til IP-adressen via u0026 ldquo; tunnel u0026 rdquo; af de to nye IP'er. Firewalls og routere kan til tider blokere tunneling ved at muliggøre det, der kaldes indtastningsfiltrering. Mobile IP kan også bruge processen med omvendt tunneling, hvilket er en lignende proces, der videresender informationsstrømmen for at opnå det samme resultat som tunneling.

Trådløs

Det største træk ved Mobile IP er, at der ikke er ledninger nødvendige for at fuldføre netværksforbindelsen. Standard IP krævede, at netværk blev tilsluttet via en telefonlinje eller Ethernet-kabel. Med mobil IP finder enheden netværket automatisk og forsøger at oprette en forbindelse. Nogle mobile kompatible enheder som bærbare computere har mulighed for at oprette forbindelse ved hjælp af Mobile IP eller ved hjælp af standard IP med en Ethernet eller telefonledning.