Hvad er de primære funktioner, der bruges af en router, når videresendelse af data?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Den primære funktion af en router er at sikre, at dataene videresendes til den tilsigtede modtager. Routere har hver enkelt rutingstabeller, der indeholder en liste over Internet Protocol-adresser, som den kan videresende data til. Rutingstabellerne opdateres regelmæssigt og sendes til andre routere, hvilket gør det muligt for den sendte router at prognose en vej til at rute dataene.

Identificere netværk

Ved videresendelse af data kigger routeren til afsendelsens IP-adresse enhed og identificerer netværket. Den ser på modtagerens adresse og udfører flere opslag til andre routere for at afgøre, hvor dataene skal sendes. Hvis det er en e-mail-adresse, sporer den ned på domænet for e-mail-adressen. Routeren identificerer kilden og destinationen som enten interne eller eksterne netværk. Det er muligt, at den email, der sendes, tilhører samme netværk. Routeren identificerer både kilde og destination som intern og finder interne routere til at videresende dataene til.

Vælg rutepath

Når routeren har identificeret destinationsadressen, uanset om den er intern eller ekstern til kildenetværket, er det ser op routere støder op til det for at kontrollere, hvor du skal videresende data. Baseret på routingtabellerne bruger routeren en algoritme til at finde den kortest mulige vej til at videresende data. Derved udelukker routeren andre routere, at dataene ikke vil blive videresendt til. Denne metode til udvælgelse forhindrer netværk i at blive overbelastet og oversvømmet med data, der ikke er beregnet til dem.

Rutedata Når routingsbanen er valgt, videresendes data fra en router til en anden. Routere kontrollerer løbende for tilgængeligheden af ​​andre routere ved siden af ​​dem for at finde den kortest mulige vej og for at sikre, at tilstødende routere ikke er nede. Når man finder den kortest mulige vej, overvejer routere ikke blot afstanden, men også andre målinger, såsom routerens pålidelighed og forbindelseshastighed. For eksempel er der fire netværk A, B, C og D indbyrdes forbundne med hinanden; netværk A skal rute 10 gigabyte data til netværk D. Forbindelseshastigheden mellem A og D er en mishandlet 56 kbps, mens forbindelsen mellem A og de andre er en hurtig 100 Mbps. Routeren i netværk C har imidlertid mange nedetidsposter. Routeren fra netværk A vil identificere den kortest mulige vej fra A til B til D, og ​​ikke direkte fra A til D eller fra A til C til D.