Sådan oprettes en backup DHCP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Programmer'. Klik på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'DHCP-server.' Dette åbner hovedkonfigurationskonsollen til din DHCP-server.

2.

Klik på plustegnet ved siden af ​​'DHCP' -ikonet til venstre i konfigurationsvinduet. Dette udvider en liste over DHCP server scopes. Klik på plustegnet ved siden af ​​dit DHCP-servernavn, du vil sikkerhedskopiere.

3.

Højreklik på din serveromfang og vælg 'Backup'. Dette åbner et nyt vindue, hvor du konfigurerer backupfilen.

4.

Indtast et navn til din sikkerhedskopieringsfil og et sted, hvor det gemmes på serveren. Som standard gemmes filnavnet i 'DHCP' -mappen i 'System32' -mappen. Klik på 'OK' for at fuldføre backupen og gemme den på din server.

Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) er en serverprotokol, der giver dig mulighed for automatisk at tildele IP-adresser til computere på dit netværk. En DHCP-server gør det nemmere for netværksadministratorer at tilføje en ny computer til netværket, da ingen IP-adresser behøver tildeling. Du opretter en backup DHCP-server ved at gemme DHCP-indstillinger til en fil. Hvis serveren mislykkes, importeres og bruges denne fil, indtil hovedserveren er gendannet.