Sikkerhedsproblemer i trådløse netværker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et trådløst netværksnetværk er en type netværksarkitektur, der består af et stort antal små maskeknuder, der fungerer som trådløse routere. Disse knudepunkter skaber et tæppe af netværksforbindelse på tværs af et stort geografisk område. De trådløse netknudepunkter er forbundet til en enkelt kablet backbone-internetforbindelse, som giver båndbredde til hele netværket. Noderne placeres med mellemrum for at give internetadgang på alle områder af netværket. Trådløse netværker tilbyder et højt niveau af redundans for netværksklienter på grund af det store antal noder, men denne type netværk har sikkerhedsproblemer.

Fysisk sikkerhed

Trådløse netknudepunkter placeres på offentlige steder for at forbedre båndbreddenes tilgængelighed for kunder. Dette placerer noden, som i det væsentlige er en mini-router, i fare for et fysisk angreb. Når noden er blevet identificeret og målrettet, kan den være fysisk beskadiget eller stjålet, hvilket giver tyven adgang til netværksnøglemateriale og routingtabeller. Netværksadministratorer kan reducere fysiske sikkerhedsrisici ved at placere noder på sikrede steder, såsom ledningsskabe, når det er muligt.

Hacking Damage eller Monitoring

At opnå uautoriseret adgang til noden via hacking giver også adgang til routingtabeller og netværksoplysninger . Når en hacker får adgang til netværket, er det muligt at indlede et nægtelse af tjenesteangreb for at lukke hele netværket; indsæt en algoritme i netværket for at omdirigere ressourcer eller brug blot passive metoder til at analysere trafikken, der passerer gennem noden. Et angreb, der lukker knuden eller netværket ned, kan identificeres og forhindres af netværksadministratorer, men passiv overvågning er svært at opdage og kan fortsætte i ubestemt tid.

Konfigurationsændringer

Hackere kan også få adgang til trådløse netknudepunkter med det formål at foretage ændringer i netværkskonfigurationen. Denne form for ondsindet angreb resulterer i omledning af netværkstrafik, nedsat netværkshastighed og risiko for netværksbrugere. Robust beskyttelse af netværkssikkerhed, herunder hyppig vedligeholdelse, kan medvirke til at mindske risikoen for hacking for trådløse netværksknuder.