Client Server Architecture Types

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der findes to hovedformer af netværk: peer-to-peer og klient / server. Peer-to-peer-brugere forbinder med andre desktops på deres netværk og giver brugerne mulighed for at dele printere, filer og andre ressourcer via deres netværk. Chancerne er, hvis du har et hjemmenetværk, interagerer du og de andre computere i dit hus via et peer-to-peer-netværkssystem.Klient / servermodellen er designet til større netværk, hvor brugerne ikke er lokaliseret og tilsluttes fra en række eksterne steder. De fleste af de websteder, du besøger, er baseret på denne opsætning. Klient / servermodellen består af to store arkitekturtyper - to-tier og den tre-tier.

To-tier

To-tier er den enkleste af arkitekturtyperne, der består af kun serveren og klientprogrammet. Serveren, også kendt som databasen, huser informationen fra en netværk, mens klienten anmoder om at få adgang til oplysningerne. I en todelt model er denne anmodning direkte og dermed let at udvikle og vedligeholde. Selv om denne arkitektur type er mere almindelig, implementeres den normalt kun i mindre og mindre krævende forhold.

Tre-tier

Tre-tier-modellen tilføjer et andet niveau til to-tier-opsætningen. I stedet for klienten Kobling direkte til serveren som med to-tier-typen, skal klientprogrammet stille forespørgsler til serveren via et serverprogram. Hvis du for eksempel forsøgte at få adgang til et websted med en tre-tier arkitektur type, ville din computer forbinde til webstedets databaseprogram. Databaseprogrammet ville derefter sende en anmodning til hovedserveren på din vegne. hovedserveren behandler din anmodning og sender den tilbage til databaseprogrammet, som derefter vil præsentere oplysningerne for dig.

Fordele og ulemper

Tre-tier arkitektur typen virker bedre på større netværk, hvor mange brugere anmoder om information på en gang. Det ekstra niveau af serverapplikationen fungerer som en facilitator og giver flere brugere mulighed for at forbinde mere effektivt og hente information i tide.To-tier typer udmærke sig i mindre, indeholdt miljøer, hvor computere deler et fælles netværk og sikkerhedsrisici, er ikke en stor trussel.

Selvom tre-tier-modellen kan understøtte et større antal kunder, er det utrolig komplekst og vejer dit system sammen med en række forskellige komponenter. Derudover er det vanskeligere at vedligeholde.