Grundlæggende om TCP / IP-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internettet er vokset fra et lille netværk til militær brug i et globalt værktøj til social forbindelse, forretning, uddannelse og mange andre anvendelser. Millioner af mennesker bruger internettet hver dag, men mange er ikke klar over, hvordan det fungerer under overfladen. TCP / IP er drivkraften bag alle de oplysninger, hver af disse brugere sender. Ved at udvikle en forståelse af TCP / IP, og hvordan den virker, kan du få et værdifuldt indblik i arten af ​​en af ​​verdens vigtigste kommunikationsmekanismer.

Adresseskema

For en netværksenhed at vide, hvor sende oplysninger, skal en IP-adresse tildeles modtageren IP-adresserne består af en sekvens af fire tal kendt som oktetter. De er arrangeret som denne: 192.168.153.4. Hver oktet består af et tal mellem 0 og 255. Dette skyldes hver octet er nøjagtigt 1 byte eller et ottecifret binært tal i størrelse. Bytes spænder i værdi fra 00000000 til 11111111, der repræsenterer henholdsvis 0 og 255. TCP / IP bruger disse adresser til unikt at identificere en maskine under en netværkssession.

Routing

TCP / IP bruger et sæt routingprotokoller til at bestemme, hvilken sti oplysninger skal tage for at komme fra et punkt på et netværk til et andet. Enheder kendt som routere opretholder rutetabeller, der gemmer stioplysninger. Forskellige algoritmer vil optimere ruter baseret o n forskellige kriterier. For eksempel kan nogle algoritmer bestemme, hvor meget data der bliver sendt på tværs af bestemte stier og vælge alternative stier for at maksimere overførselshastigheden. Dette kaldes belastningsbalancering. Andre routingsmålinger omfatter stiets pålidelighed og mængden af ​​enheder, hvorigennem en forbindelse skal passere langs en given rute.

Data Data, der sendes via TCP / IP-protokollens pakke, er opdelt i enheder kaldet pakker. Pakker består af en header og en nyttelast. Overskriften indeholder kildeoplysninger, destinationsoplysninger, et sekvensnummer og forskellige andre interne foranstaltninger. TCP / IP-pakker bryder data ned i nyttelast af forskellig længde, med højst 64 KB. Sekvensnumre bruges til at holde styr på den rækkefølge, hvor data blev overført, da pakker måske ikke kommer til destinationen i rækkefølge.

Forbindelser

Forbindelser skal etableres mellem kilden og destinationen, før data kan sendes . TCP / IP bruger klient-servermodellen til kommunikation. I hovedsagen bruger denne model maskiner, der kaldes servere, som har åbne porte, som kunderne kan forbinde og kommunikere med. En klient sender en anmodning, kendt som en SYN-pakke, som synkroniserer pakkesekvensnumre mellem klienten og serveren. Dette gør det muligt for begge maskiner at holde styr på mængden af ​​data, der sendes, og den rækkefølge, den tilhører. Serveren sender en ACK, eller en bekræftelse sammen med en SYN. Endelig sender klienten en endelig ACK. Denne hele proces er kendt som en trevejs håndtryk.