MAC-adressekonflikt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er en MAC-adresse til?

MAC-adresser bruges af forskellige netværkskomponenter til at identificere hinanden. De kan være mere pålidelige til dette formål end IP-adresser, der er genstand for dynamisk forandring. Bemærk, at en computer kan indeholde flere netværksadaptere (fx Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth), som hver har sin egen MAC-adresse. En anvendelse er hvitelistning af MAC-adresser, hvorved et netværk kun tillader forbindelser fra udpegede enheder; Men da MAC-adresser kan ændres (se afsnittet 'Lokalt administrerede adresser'), tilbyder dette kun begrænset sikkerhed.

Sammensætning af MAC-adresser

MAC-adresser kan være 48 eller 64 bit lange; det vil sige bestående af enten 48 eller 64 binære cifre. Disse er repræsenteret som enten seks eller otte hexadecimale tal u0026 mdash; en for hver 8 bit eller 1 byte adskilt af bindestreger eller kolon som følger: 00: 17: f3: cd: bd: e1. (Hexadecimal eller 'base 16' er skrevet ved hjælp af cifrene 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, a, b, c, d, e og f. Se Ressourcer for detaljer .)

Universalt administrerede adresser

UAA'er er tildelt af producenter. De første seks cifre udgør OUI, eller organisatorisk unik identifikator, der er specifik for et bestemt firma. Store virksomheder kan have flere OUI'er, muligvis ved hjælp af hver for en bestemt produktlinje. Førstegenerations iPhones bruges for eksempel 00: 1B: 63. Resten af ​​adressen identificerer den enkelte enhed. De fleste MAC-adresser er disse forhåndstilladede UAA'er.

Lokalt administrerede adresser

UAA'en kan om nødvendigt overstyres af en LAA eller lokalt administreret adresse. Dette indstilles af brugeren, og kan bestå af enhver gyldig kombination; der er ikke behov for for eksempel en OUI. Men hver MAC-adresse på et lokalt netværk skal være unikt.

Konflikter og opløsning

Selvom MAC-adresser skal være unikke, er der omstændigheder, hvor to enheder forsøger at bruge det samme, hvilket resulterer i en MAC adresse konflikt og tab af forbindelse. Dette kan f.eks. Opstå, fordi enheder er blevet udstedt to eksemplarer af UAA'er, som for nogle gamle Cisco-routere. MAC-adressekonflikter kan også opstå med forkert konfigurerede virtuelle maskiner. De kan løses ved at tildele en LAA til en af ​​enhederne, så hver har et unikt id. Proceduren for dette varierer; konsulter din enheds dokumentation. En MAC-adresse er et identifikationsnummer tildelt hardware, der er kompatibel med netværk. MAC er et akronym for u0026 ldquo; Media Access Control u0026 rdquo ;; som sådan bør det altid skrives i store tilfælde, idet man undgår forvirring med Mac-computere (som igen ikke er de samme som MAC-computere). Da MAC-adresser skal være unikke, kan der opstå problemer, når to identiske er til stede, ligesom de ville, hvis to personer på forskellige steder havde nøjagtig samme postadresse.