Problemer med satellit-internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Indførelsen af ​​satellit-internettjeneste lovet at bringe højhastighedsforbindelse til landdistrikter eller områder, ellers ikke serviceret via kabel eller opkaldsadgang. Mens brugen af ​​en satellit-internetforbindelse har gjort det muligt for et bredt segment af befolkningen at blive en del af det digitale samfund, er det ikke uden nogle alvorlige fejl.

Hastighedsproblemer

Internettet sker i stigende grad i realtid. Levende video eller populære tv-udsendelser bliver streamet, så brugerne kan nyde. En satellitforbindelse virker ved at stråle et signal fra en antenne til en omløbende satellit. Dette medfører en forsinkelse på kun millisekunder, men det er nok til at forårsage en hakket video eller lydfeed. Hastigheden af ​​en satellit-internetforbindelse er mindre end den for kabel eller en direkte abonnentlinje (DSL) -service. Denne langsommere hastighed kombineret med en lille forsinkelse i signalrelæetiden betyder, at en jævn, jævn fodring sjældent kan opnås.

Båndbreddebegrænsninger

Højhastighedstilslutninger bruger en bred båndbredde, og satellitbaseret internettjeneste er ikke anderledes. Kunder, der bruger satellittjeneste, bliver ofte ubehageligt overrasket over begrænsninger, der er sat på for stor båndbredde i en 24-timers periode. Hvis der bruges for meget båndbredde, vil udbyderen gennemføre en straf i form af en periode med langsom internetservice, indtil brugen er gennemsnitlig. For højbrugskunder kan dette medføre alvorlige forstyrrelser.

Omkostninger

Brugen og installationen af ​​satellitinternet er dyrere end enten en kabelforbindelse eller DSL. Det specialudstyr og antenne, der er nødvendige for at lede signalet, ligger langt ud over prisen på et kabelmodem eller en telefonadapter. Installationen kræver omhyggeligt uddannede teknikere, og de fleste installationer i landdistrikterne tillægges også omkostningerne.

Sikkerhed

Lukkede internetforbindelser er lettere at kryptere og holde sig sikre. Fordi en satellit-internetbruger skal stråle information ind i rummet, efterlader signalet det til at optage af andre mennesker. Kryptering hjælper, men mange udbydere enten sænker kryptering til et ineffektivt niveau eller fjerner det helt for at fremskynde forbindelsen. Dette kan give kunderne mulighed for at blive udsat for cyberangreb og hacking.