Sådan konfigurerer du Rdp for at bruge SSL eller Tls

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og indtast 'cmd' i tekstboksen. Tryk på 'Enter' -tasten for at åbne Windows-kommandoprompten.

2.

Skriv 'SelfSSL.exe /CN=domain.com / V: 365' i kommandoprompten og tryk på 'Enter'. Udskift 'domain.com' med dit netværksdomænenavn.

3.

Klik på Windows 'Start' -knappen og klik på 'Programmer'. Klik på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Terminal Server Configuration.' Dette åbner lederen, hvor du kan konfigurere SSL-protokollen til fjernprotokollen.

4.

Højreklik på 'RDP-Tcp' og vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et nyt konfigurationsvindue. Klik på fanen 'Generelt'. Vælg 'Forhandle' i rullemenuen 'Sikkerhed'. Dette muliggør TLS. Vælg dit krypteringsniveau i den næste rullemenu. For de fleste brugere skal du vælge 'Høj' som krypteringsniveau for maksimal sikkerhed.

5.

Klik på knappen 'Rediger' ud for tekstfeltet 'Certifikat'. Vælg dit certifikat og klik på 'OK'. Vælg 'SSL' fra 'Security Layer' tekstboksen og klik 'OK'. Klik på 'OK' i hovedegenskabsvinduet for at lukke det. Dette indstiller din RDP-protokol til SSL-kryptering.

Remote Desktop Protocol (RDP) giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en anden computer på dit netværk. Du kan derefter konfigurere, administrere og redigere applikationer eksternt. Adgangskoden, du sender til computeren, er ikke krypteret, så nogle administratorer foretrækker at installere Secure Sockets Layer (SSL), som krypterer information frem og tilbage fra værts- og klientmaskinen. Dette er gavnligt, når du bruger RDP over internettet.