Definition af transmissionskontrolprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Oprindelig oprettet som en del af ARPANET-forskningsprojektet i 1973, stod TCP for Transmission Control Program frem for protokol, som angivet i Internet Engineering Task Force RFC (Request for Comments) 675. Transmission Control Programmet senere gav anledning til et mere modulært system af protokoller, som blev Internet Protocol Suite. TCP's succes afspejlede tæt ARPANET's formuer, som efterhånden udviklede sig til det moderne internet. Forbedringer i protokollen har fundet sted i årenes løb, især hvad angår overbelastningsstyring, men det tjener stadig det samme grundlæggende formål med at transportere data.

Forbindelser

Du kan aldrig garantere levering af oplysninger på internettet. Når du opretter en ny forbindelse, bruger TCP et trevejs håndtryk for at sikre, at begge parter ved, at forbindelsen er blevet korrekt oprettet. En kombination af IP-adresse og portnummer identificerer entydigt en forbindelse, hvilket gav sin mening under protokollens oprindelige oprettelse. Bærbare computere ændrer deres IP-adresser, når de bevæger sig rundt, men gør det vanskeligt at levere trafik korrekt, hvilket fører til oprettelsen af ​​mobil IP-protokoller til at omgå begrænsningerne af TCP.

Dataoverførsel

Transmissionskontrolprotokollen sikrer levering af data i den korrekte rækkefølge ved at vedhæfte et sekvensnummer til hver pakke af oplysninger, den sender. Modtageren kan derefter bruge sekvensnummer for en transmission for at filtrere ud af duplikatpakker og omarrangere pakker i den korrekte rækkefølge. Kumulativ bekræftelse betyder, at eventuelle uackakkede pakker genudsender fuldt ud, hvilket fører til fejlfri dataoverførsel.

Datagramstruktur

To hoveddele gør op i TCP datagrammet eller pakken. Afsnittet 'header' har 10 obligatoriske felter, samt plads til valgfrie udvidelser, at styre pakken til dets destination og sikre integriteten af de data, der er indeholdt i den. Afsnittet 'data' indeholder pakkenes nyttelast, som har en ubestemt længde. Selvom protokollen ikke angiver en grænse, håndhæves en de facto-grænse af rammestørrelsen eller mængden af ​​information, som hardwareen kan overføre på en gang.

Sårbarheder

TCP er fortsat sårbar over for flere angreb, herunder benægtelse af service og forbindelse kapring. Forbindelseskapning gør det muligt for en hacker at opfange en kommunikation og dermed lære sekvensnummeret, som skal bruges næste. Han kan så sende en falsk pakke til destinationen, hvilket forårsager et tab af synkronisering. På trods af dette forbliver TCP en af ​​de mest stabile og sikre protokoller i den nuværende brug, fra dens omfattende test i hænderne på internettet. TCP, også kendt som Transmission Control Protocol, er en del af Internet Protocol Suite, som håndterer computer til computer kommunikation på tværs af et netværk. Protokollen udfører opgaver typisk transportlagets ansvar, såsom etablering af forbindelser mellem computere og levering af information i rækkefølge.