Forskelle mellem Client Server u0026 Web Applications

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Software applikationer udvikles af mange forskellige årsager. En applikation kan være et tekstbehandlingsprogram, filoverførselsprogram, videospil eller produktivitetssoftware. Applikationer kommer i flere forskellige typer baseret på, hvor applikationen er implementeret. Klientserver og webapplikationer er to almindelige typer, der bruges af hjemme- og forretningsbrugere.

Klient

Klientprogrammer installeres på en brugers computer eller arbejdsstation og interagerer med data og programmer på en server. Klientprogrammer er ikke det samme som desktop applikationer, fordi klientapplikationer skal interagere med en server for fuld funktionalitet. Et almindeligt eksempel på et klientprogram er videospil World of Warcraft. Brugere installerer en klientprogram på deres computere, der giver dem mulighed for at logge ind på en server, der indeholder Spilprogrammering. Virksomheder kan bruge klientserverprogrammer til at reducere overheadkravene til arbejdsstationer. I stedet for at installere hundredvis af kopier af et bestemt program, logger brugerne ind på applikationsserveren.

Web

Webapplikationer, også kendt som tynde klienter, er applikationer, der udelukkende er hostet på en webserver. Disse applikationer kan udvikles specifikt til en virksomhed og installeres på virksomheden ne twork, eller de kan være web-baserede applikationer kontrolleret af en tredjeparts virksomhed. En af de mest kendte webapplikationer er Googles suite af webapps, såsom Gmail, Google Dokumenter og Google Reader. Webapplikationer kræver normalt login for adgang.

Fordele og ulemper

Klientserverprogrammer har en lettere håndtering af komplekse udskrivningskrav, opdateringer på skærmen og grænsefladedesign. Klientserverapplikationer har reducerede sikkerhedsproblemer sammenlignet med webapplikationer. Webapplikationer gør det nemt at holde applikationen opdateret, flytte mellem flere computere, kompatibilitet på tværs af forskellige operativsystemer og indledende implementering af softwaren.Valget mellem klientserverapplikationer og webapplikationer afhænger normalt af brugerens eller virksomhedens behov. Tredjeparts webapplikationer er klar -oprettede løsninger til hurtig implementering. Nogle virksomheder foretrækker den tilpasning, der er tilgængelig ved at producere klientserverapplikationer.