Hvordan man laver videokonferencer, fungerer bedre

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Test din internethastighed og kvalitet. Mange gratis internetsider kan teste din internetforbindelse for hastighed, pakke tab og andre faktorer, der påvirker videokonference kvalitet. Minimumshastigheden for videokonferencer er generelt 256 Kbs opstrøms og ned, men hurtigere internethastigheder vil have en dramatisk effekt på video og lydkvalitet. En hastighed på mindst 512 Kbs opstrøms og ned anbefales. Du skal muligvis skifte internetudbydere eller serviceplaner for at opnå de hastigheder, du har brug for.

2.

Køb et kvalitets USB 2 eller firewire webcam i stedet for ældre USB 1 kameraer. Forskning online anmeldelser for kamerakvalitet. Et kamera med en god linse vil gøre en stor forskel. Nogle kameraer kan udskrive HD-video. Vær sikker på at din computers hardware opfylder minimumskravene til det kamera, du bruger.

3.

Invester i en mikrofon af god kvalitet. De interne mikrofoner på computere har ofte dårlig kvalitet og afhenter for meget fanestøj fra computeren. Når du køber en god USB-mikrofon og placerer mikrofonen tæt på højttaleren, sikrer du lyd i professionel kvalitet.

4.

Hold øjenkontakt med videokameraet, når du taler til folkene i den anden ende af videokonferencen. Undgå at se på skærmen. På samme måde, når du viser præsentationsglas, skal du bruge et billed-i-billed boks til altid at holde dit billede på skærmen, hvis din software tillader det. Dette hjælper med at holde interessen hos dem med hvem du er videokonferencer.

5.

Undgå at tale over hinanden under konferencen. Ekko under opkald kan ofte gøre det svært. Hvis du oplever ekko i en videokonference, kan den ofte fjernes ved blot at skrue ned lydstyrken eller ved at bære hovedtelefoner. Husk, der er ofte en forsinkelse i videokonferencer, så du skal tale langsomt og tydeligt og vente på, at den anden person er færdig med at tale. Dette bliver lettere med praksis.

6.

Ram dit skud godt med webcam. Forlad ikke for meget plads over dit hoved. Et tættere skud af en persons hoved og skuldre er også meget mere tiltrækkende end et fjernt skud fra hele værelset.

7.

Vælg et godt oplyst rum med en enkel Baggrund for din videokonference. Komplekse baggrunde, som bogreoler, komprimere ofte ikke, men også monotone, lyse farver. Prøv at undgå baggrundsbelysning, som det der sker, når nogen sidder foran et lyst vindue.

8.

Mute din mikrofon, når du ikke taler under videoconferencer på flere steder. Dette er især vigtigt, hvis du er videokonferencer med en stor gruppe mennesker på dit websted, der kan snakke uden for sving eller rustle papirer nær mikrofoner.

Tips og advarsler

  • Forbedre videokonferencer involverer ikke altid tekniske løsninger. At involvere folk i den anden ende af en videokonference i samtaler, stille meningsfulde spørgsmål og bruge godt kropssprog kan gøre forskellen mellem en middelmådig videokonference og en, der er mindeværdigt.
  • Internet videokonferencer kan, når de kun er tilgængelige for store virksomheder med massive budgetter, nu bruges af alle med en computer og en anstændig internetforbindelse. Med udbrud af gratis, offentligt tilgængelig software og billigt kameraer og mikrofoner kan alle bruge videokonferencer til at kommunikere med forretningspartnere, kunder eller endda familie og venner. Det tager ikke altid en hardwareopgradering for at forbedre kvaliteten af ​​en videokonference. Følgende enkle trin som vedligeholdelse af god øjenkontakt med kameraet kan bidrage til bedre videokonferencer.