Problemer med oprettelse af et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Selv når alt krævet er lagt ud, dobbeltsjekket og målt to gange, kan oprettelse af et computernetværk være problematisk. En række faktorer kan bidrage til potentielle problemer, såsom netværkskabler, hardware og manglende erfaring med oprettelse af et netværk. At have en god forståelse af hvad man kan forvente kan hjælpe med at bane vejen for en hurtigere, mere effektiv og mindre problematisk netværksinstallation.

Netværkskabler

Netværkskabler findes i mange forskellige farver, længder og konfigurationer. Selvom farve i sig selv ikke påvirker ydeevnen, bruges den som indikator for formål. Farven rød ofte bruges til at indikere, at et kabel er et overgangskabel, der bruges til computer til computerforbindelser. Grå og blå indikerer ofte lige kabler, der går fra computer til skifte eller router. Blanding af disse kan resultere i et ikke-fungerende netværk. Et netværkskabel kan forudbestilles eller skæres i længde på stedet. Forordnet kabel hjælper med at sikre kabels kvalitet, men passer måske ikke, hvis hardware skal flyttes fra den påtænkte placering og derfor kræver et længere kabel. Kabler lavet på stedet sikrer, at længderne er korrekte, men hvis de er bygget ukorrekt, kan enheder, der bruger kablet, ikke kommunikere. Trådkonfigurationen af ​​et kabel kan også drastisk påvirke dets evne til at overføre information. Der er fire par ledninger i hvert kabel. Hvis nogen af ​​disse ledninger er ude af drift, når modulpluggen er tilsluttet (en RJ45-forbindelse, der ligner en overdimensioneret telefonstik), kan der opstå et antal problemer.

Netværkshardware

Når folk taler om at opbygge et computernetværk henviser de generelt til at bruge routere, switche og netværkskort. Valg af den forkerte tilslutningsenhed kan resultere i et ineffektivt og langsomt netværk. Switche er beregnet til hurtigt at rute kommunikationen fra en netværksenhed til en anden, men de analyserer ikke de oplysninger, der sendes. Dette kan skabe et hurtigt netværk, men giver ingen beskyttelse. En router vil analysere oplysningerne, der bevæger sig igennem den for at sikre, at kun den anmodede netværksenhed får oplysningerne. Dette muliggør filtrering af oplysninger og beskyttelse af netværket. Denne ekstra arbejdsbyrde kan imidlertid reducere hastigheden på et netværk dramatisk. Du skal også overveje den nødvendige overførselshastighed for hardware. For server-til-server kommunikation er hastighed afgørende, og fiberoptisk kabel kan derfor være det bedre og hurtigere valg. Fiberoptisk kabel er dog dyrt og kræver special hardware. Mens du bruger netværkskort til den gennemsnitlige computer, kan det virke som en no-brainer, de tilbyder deres eget sæt problemer. Generiske mærker kan komme med inkompatible eller uigenkendte drivere. Et andet aspekt at overveje er stikket på et generisk eller brandnavn netværkskort. Et kort med et stik, som ikke er kompatibelt med en bestemt computer, er ubrugelig.

Manglende erfaring

Det er vigtigt at have nogen involveret i netværksopsætningen, der har erfaring med processen. At have nogen køre et netværkskabel fra den ene ende af rummet til det andet, gennem loftet, kræver viden om de problemer, som elektriske kasser, lysarmaturer og kanalarbejder kan udgøre. Uden sådan viden kan du ende med noget så mindre som et intermitterende kommunikationsproblem til noget som ødelæggende som en brand. Vær opmærksom på, at kun en certificeret A + tekniker (en almindeligt anerkendt computer hardware certificering) eller en fabrikant-godkendt tekniker bør åbne og omkonfigurere computere. Hvis en person uden de rette legitimationsoplysninger gør arbejdet, kan du annullere computerens garanti. At få et netværk oprettet professionelt er værd at hver øre, fordi hvis noget går galt, vil teknikerne vide, hvordan man løser det.