Regler for oprettelse af et websted

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Næsten enhver virksomhed, der ønsker at gå et sted, skal have en hjemmeside. Om det er en lille, personlig virksomhed; et stort selskab eller bare et websted, der bruges til at blogge, er der flere regler, der skal følges for at give hjemmesiden mulighed for at være vellykket og drive besøgende til det, i stedet for væk fra det.

Let at læse

En af de vigtigste regler bag website design er at sikre teksten på hjemmesiden er læselig. Det betyder, at du ikke vil bruge lyst tekst på en bleg baggrund, mørk farvet tekst over mørk grafik, lille eller svær at læse tekst eller baggrunde med mønstre, der gør teksten vanskelig at læse.
< br />

Nogle mennesker begår fejlen ved at sætte tekst i billeder. Dette medfører et problem for søgemaskiner såvel som for folk, der gerne vil gøre teksten større, men kan ikke fordi det er i et billede.

Nem at navigere

Besøgende skal nemt kunne navigere mellem alle sider på webstedet. En fælles navigationsmenu til hver side er en løsning til rådighed til nemmere navigation. En anden metode er at have et webstedskort tilgængeligt, der indeholder alle links til alle sider på webstedet. Links skal skille sig ud, uanset om de er grafiske eller vist i forskellige- farvetekst, så brugeren kan skelne dem fra normal tekst.

Konsistent design

Ligesom i aviser og magasiner opretholder en ensartet skrifttype og design stil i hele publikationen, skal hjemmesider gøre det samme. Mens indholdet på hver side er unikt, skal de overordnede farver, design, navigation og skrifttyper forblive de samme. Denne sammenhæng skaber et professionelt billede og gør ikke din besøgende opmærksom på at de er gået til et andet websted, når de er gået til en anden side. Hvis for eksempel det meste af dit websted har en hvid baggrund med sort tekst, så er det en af siderne viser en sort baggrund med blå tekst, kan den stærke forskel i sidens farver og design få den besøgende til at tro, at de er gået til et andet sted ved et uheld, et fælles uheld, der forhandler internettet.

Søgemaskinevenlig < / h2> Websites skal være søgemaskinevenlige, for at muliggøre søgemaskineoptimering (SEO). SEO gør det muligt for dit websted at blive scannet af søgemaskiner, der resulterer i øgede kampe til seernes interesser. Hvis du bruger et Content Management System (CMS), kan du tilpasse SEO-indstillingerne til dine behov. En vigtig del af SEO er at have tekst på siderne på dit websted i stedet for blot billeder eller flash indeholdende tekst. Søgemaskiner søger ikke billeder til tekst, så meget af indholdet på et billeddomineret websted genererer ikke nogen webtrafik. Meta-tags og CMS'er, der bruger tags, skal have nøgleord i tilknytning til webstedet for at gøre det mere søgemaskinevenligt.

Hurtigt at downloade

Hvis dit websted er fyldt med stor grafik og tager for evigt at downloade, er dine besøgende vil ikke se webstedet eller komme tilbage. Hvis et websted er langsom at indlæse, taber seerne interesse. Nogle tips til at forhindre, at websteder downloades langsomt, er at holde grafikken, især animeret grafik og flashgrafik, til et minimum. Hvis du har et fotogalleri, skal du bruge miniaturer, der linker til større versioner af de billeder, du vil have set.

Husk din målgruppe

Dine besøgende skal kunne vide, hvad dit websted handler om, fra det allerførste side. Indholdet skal være kort og kortfattet. De fleste besøgende på hjemmesiden har en kort opmærksomhed, så de vil finde det, de vil have. Hvis de ikke kan, forlader de.

Også indholdet skal være relevant for webstedet. Hvis webstedet drejer sig om æbletærter, skal du f.eks. Ikke har sider vedrørende banan smoothies og sundhedsmæssige fordele ved bananer.