Sådan får du adgang til et skrivebord via internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og installer TightVNC programmet. Du skal installere programmet på både den computer, du vil se, og den computer, du vil se fra.

2.

Bestem computerens IP-adresse, som du vil se på. For at finde dette, skal du gå til 'Start u0026 gt; Tilbehør u0026 gt; Kommandoprompt' og åbne et kommandovindue. Skriv så hurtigt som 'ipconfig.' Du vil se linje, der siger 'IPV4-adresse' og har fire tal adskilt af prikker. Skriv dette ned.

3.

Start TightVNC-serveren ved at gå til 'Start u0026 gt; Programmer u0026 gt; TightVNC u0026 gt; Launch TightVNC Server.' Du vil se startskærmen Egenskaber. Indtast et kodeord, som du vil have, andre skal indtaste for at kunne se dette skrivebord. Klik på 'OK', og programmet starter.

4.

Gå til den computer, hvorfra du vil se skrivebordet.

5.

Gå til 'Start u0026 gt; Programmer u0026 gt; TightVNC u0026 gt; TightVNC Viewer.' Tilslutningsskærmen åbnes.

6.

Indtast adressen til det fjerntliggende skrivebord fra trin 2. Du kan også indtaste din netværksforbindelseshastighed. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden fra trin 3.

Remote desktop software er vokset i popularitet med stigningen i telecommuting og hjemmekontorer. Disse softwareprogrammer giver dig mulighed for at arbejde på en fjerncomputer, ligesom du sidder lige foran den. En af de nemmeste måder at gøre dette på er med et gratis og open source-program kaldet TightVNC. Ved at installere TightVNC på begge computere - den fjerneste og den lokale - kan du få adgang til dit skrivebord via internettet.