Sletning af et eksisterende Windows-hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Enkelt klik på ikonet 'Start' i nederste venstre hjørne af skrivebordet og vælg 'Kontrolpanel' på højre side af pop op-menuen.

2.

Dobbeltklik på hyperlinkset 'Netværk og internet' i vinduet Kontrolpanel, og vælg linket 'Hjemmegruppe'.

3.

Vælg 'Forlad hjemmegruppen' -linket under afsnittet Andre hjemmegrupper, og tryk enkelt på fanen 'Forlad hjemmegruppen' i pop op-bekræftelsesvinduet. Klik på knappen 'Udfør' nederst til højre for at gemme ændringerne og afslutte vinduet.

4.

Enkelt klik på knappen 'Opret en hjemmegruppe' nederst på HomeGroup vinduet for at oprette en ny hjemmegruppe. Markér afkrydsningsfelterne ud for de filer, du vil dele på netværket, og klik på knappen 'Næste' i nederste højre hjørne af vinduet.

5.

Skriv ned homegroup password og klik på 'Finish' for at afslutte installationsprocessen. For at andre brugere skal få adgang til din hjemmegruppe, skal de først indtaste hjemmegruppens adgangskode, ifølge Andy Rathbone, forfatter af 'Windows 7 For Dummies.'

Når du har oprettet et nyt Windows-hjemmenetværk, er det vigtigt at slette den tidligere hjemmegruppe på din computer for at sikre, at din computer ikke forsøger at oprette forbindelse til det ældre netværk. Sletning af din tidligere Windows-homegroup er også vigtig, når du videresælger eller donerer computeren for at beskytte dine private oplysninger, da filer, der blev overført fra andre computere, forbliver på din computer. Når hjemmegruppen er slettet, vil din computer og alle andre computere, der bruger det ældre netværk, ikke kunne dele filer eller udskrives trådløst ved hjælp af en printer, der er knyttet til det forrige netværk.