Fælles webprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internettet bruger forskellige standarder til at overføre oplysninger til og fra eksterne computere og netværk. Disse standarder, kendt som protokoller, tillader computere at kommunikere med hinanden i en struktureret metode. Internetprotokoller er på arbejde, når en bruger besøger sit yndlingsvideosite eller logger ind på et socialt netværk, samt når en bruger kontrollerer hendes nye mailbeskeder eller komponerer en besked til sin chef.

HTTP

Når du skriver adresse på en webside eller et websted i adressefeltet i din browser, browseren bruger Hyper Text Transfer Protocol eller HTTP til at indsamle og vise hjemmesidens data på en måde, der er menneskelig. Denne overførselsprotokol er baseret på websiden ved hjælp af en standardkonstruktion. Ofte betyder dette, at skaberen kodede websiden ved hjælp af Hyper Text Markup Language eller HTML.
Browsers ved at bruge denne protokol som standard; Du kan dog skrive 'http: //' før hver webadresse for at instruere din browser til at bruge denne protokol, hvis du ville have det.

HTTPS

Lejlighedsvis kan du bemærke, at webadressens URL starter med 'https :. 'Dette angiver, at dokumentet bruger Hypertext Transfer Protocol over Secure Socket Layer eller Hypertext Transfer Protocol Secure. Online banking hjemmesider kan bruge denne protokol til at beskytte følsomme oplysninger som f.eks. Konto og routingnumre.Ud over 'https' på forsiden af ​​webadressen kan browseren vise et lille hængelåsikon for at illustrere for brugeren, at websiden bruger denne protokol. Firefox 3.0 og Internet Explorer 7.0 og senere også vise, at denne protokol er aktiv ved at ændre adresselinjen, når hjemmesiden er afhængig af et Secure Sockets Layer for at kryptere data. I Internet Explorer vises adresselinjen grøn, mens Firefox viser navnet på institutionen - f.eks. en bank - på venstre side af adresselinjen.

FTP

File Transfer Protocol, eller FTP, er den protokol, som et program bruger til at overføre filer fra et system til et andet. Filoverførselsprotokol gør det muligt for brugerne at få adgang til filer på en fjerncomputer. Dette er nyttigt for netværksadministratorer, der har virtuel men ikke fysisk adgang til en computer. Derudover kan websitere, der bruger tjenester fra et hostingfirma, bruge FTP til at få adgang til deres filer på den eksterne server.Webbrowsere kan understøtte begrænsede FTP-funktioner, hvis brugeren typer 'ftp: //' før FTP-serveradressen i adresselinjen. En FTP-klient er som standard et specialiseret fokus, der afhænger af filoverførselsprotokol som standard, ligesom en webbrowser er afhængig af HTTP som standard.

TCP / IP

Vic Laurie, en computerinstruktør, forklarer at ' TCP (Transmission Control Protocol) og IP (Internet Protocol) er to forskellige procedurer, der ofte er knyttet sammen ', fordi de har komplementære funktioner. Disse protokoller er vigtige for internettet såvel som lokale netværk.Transmission Control Protocol sender information over internettet ved at bryde den i mindre sektioner kaldet 'pakker'. TCP letter pakkeoprettelse og tilslutter pakker til slutproduktet på destinationen og kontrollerer, at ingen oplysninger blev tabt eller beskadiget under processen.

computer. Hver computer har en IP-adresse for at identificere den. Mens oplysningerne kan rejse til flere computere, inden de når deres endelige destination, bruger TCP disse adresser til at sende oplysninger til den computer, der har anmodet om det.

SMTP, POP og IMAP

E-mail er afhængig af, at flere protokoller fungerer korrekt, afhængigt af på indstillingen. Webbaserede mailapplikationer og desktopbaserede programmer bruger Post Office Protocol (POP), nu kendt som POP3, fordi det er på version 3, at oprette forbindelse til og downloade meddelelser fra e-mail-serveren, mens disse applikationer og programmer også bruger Simple Mail Transfer Protocol ( SMTP) for at sende mail. Ifølge Vic Laurie er Interactive Mail Access Protocol (IMAP) 'mere kraftfuld, men mindre almindelig' end POP3 og er afhængig af TCP at overføre post.