Fare for at modtage og åbne e-mail vedhæftede filer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Phishing

Phishing er en type fare forbundet med e-mail-vedhæftede filer. Det er her, når en person e-mailer dig med et link eller en vedhæftet fil, som når den åbnes, er indstillet til at få dine kontooplysninger. Med disse oplysninger kan en person hakke i dine bankkonti og stjæle dine penge og / eller identitet.

Trojanske heste

Trojanske heste er en form for virus, som din computer kan få, når du åbner en vedhæftet fil. Denne type virus tilføjer malware til dit system og forårsager pop-ups at kollidere din webbrowser eller for at få dit system til at fungere.

Virus

Virus er båret gennem vedhæftede filer med enhver form for filtypenavn. Når disse klikkes, er der ingen måde at stoppe virussen på. Du kan dog beskytte din maskine ved hjælp af et antiviralt softwareprogram.

Software

Kør anti-virus software ofte, især hvis du tror, ​​at dit system er inficeret. Anti-virus software fjerner ikke kun virus fra din computer, men det giver dig mulighed for at føle dig sikker på, at dit system ikke vil gå ned.

Tips

Download aldrig en vedhæftet fil, der ikke kommer fra en ven, kollega eller familiemedlem. Advarer folk, hvis din e-mail-konto er hacket og e-mails sendes til personer, der indeholder links eller vedhæftede filer. Dette vil beskytte dem mod infektion også. Computersikkerhed er i fare, når du åbner en fil, der er knyttet til en email fra en ukendt kilde. Før du laver nysgerrighed til dig, skal du huske på de farer, der er forbundet med at downloade en e-mail-vedhæftning. Den eneste sikre tid til at downloade en vedhæftet fil er, når du forventer det og ved, hvem det er fra.