Hvad betyder dårlig gateway?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

HTTP

HTTP er en protokol, som din computer kommunikerer med andre på internettet. Se i din browsers adresselinje, det skal sige noget som 'http: //www.ehow.com / ...' Dette er en HTTP-anmodning, der sendes af din browser, og spørger eHows server for indholdet på denne side. En variant af denne protokol er HTTPS, hvor 'S' står for 'secure'; Dette bruges til at sende krypterede data til tjenester såsom online banking, der sikrer privat information.

Statuskoder

Når en server modtager en HTTP-anmodning, svarer den med en statuskode og forhåbentlig med indholdet af den webside, du forsøger at se. De fleste af disse statuskoder er usynlige for brugeren. Din browser har ikke vist dig en 200 kode, der angiver en vellykket anmodning: den vil blot indlæse den ønskede side. Som følge heraf ser vi normalt kun koderne, som betyder, at noget er gået galt.

Statuskodeklasser

HTTP-statuskoder består af et trecifret tal og er opdelt i fem forskellige klasser, identificeret af den første af disse tre cifre. De sidste to klasser indeholder fejlkoder: 4xx koder angiver en klientfejl, hvilket betyder en med oprindelse i din egen browser, mens 5xx koder angiver et problem med en server et andet sted på internettet. 404-fejlen kan være den hyppigste forekomst af alle og angiver, at du har anmodet om indhold, der ikke kan findes; u0026 Ldquo; 404 u0026 rdquo; er blevet vedtaget i U.K. som en slang term, der betyder 'clueless.'

Bad Gateway

Når du surfer på internettet, kommunikerer din computer normalt ikke direkte med den, der holder de oplysninger, du leder efter. I stedet vil stien mellem dem passere gennem andre maskiner, såsom dem, der tilhører din internetudbyder (ISP). En 502-fejl betyder, at en af ​​disse gateways eller proxyer ikke har bestået dine anmodninger korrekt. Den gode nyhed er, at det betyder, at din egen computer og forbindelse er nok OK; Den dårlige nyhed er, at løsningen på problemet derfor kan være uden for din kontrol.

Opløsning

Hvis du i første omgang ikke lykkes, så prøv igen. Din 502-fejl kan have været nede på grund af en midlertidig fejl, som måske er blevet løst Alternativt kan din forespørgsel blive sendt rundt om problemet, hvis det sendes en anden gang. Send det igen ved at genindlæse siden, gå tilbage og klikke på linket igen eller genindtaste adressen eller søgeordene. Hvis dette ikke hjælper, og der ikke er noget haster, skal du bare prøve igen senere. Hvis det er vigtigt, at du straks får adgang til den ønskede side, skal du prøve at tømme din browserens cache for at sikre, at den behandler opdateret information. Hvis du modtager en dårlig gateway-fejl for hver side, du forsøger at indlæse, skal du kontakte din internetudbyder. En 'Bad Gateway' -fejl er en HTTP (HyperText Transfer Protocol) -responsstatuskode, ellers kendt som en 502-fejl. Hvis du støder på det, mens du surfer på internettet, indlæses en advarsel i stedet for den ønskede side. Selv om det angiver, at problemet ikke ligger med din egen computer, er der et par ting, du kan forsøge at komme igennem eller omkring en dårlig gateway.