Hvad er brugen af ​​en kategori 5-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Kategori 5-kabel er et ubeskyttet twisted pair-kabel, der almindeligvis betegnes som Cat-5. Bestående af fire par 24-gauge kobbertråd individuelt isoleret, inde i en beskyttende jakke, kategori 5 kabel bruger en otte-leder, otte ledende stik. Kategori 5 er en industristandardspecifikation for et telekommunikationskabel, der understøtter datahastigheder på op til 100 Mb / s.

Ethernet-tilslutninger

Kategori 5-kabel, som dets forgænger, kategori 3-kabel, bruges primært til computernetværk. Understøttelse af dataoverførselshastigheder på op til 100 Mb / s, kategori 5-kabel bruges primært i 100BaseT Ethernet-netværk i længder op til 300 meter. Kategori 5-kabel er blevet erstattet med kategori 5e-kabel til typiske Ethernet-installationer, fordi det opfylder kravene til Ethernet-baserede Ethernet-baserede Ethernet.

Telefoni

Telefonnetinstallationer bruger også kategori 5-kabel til tilslutning af analog og digital multi- linjetelefoner i kontormiljøer. Tidligere var kategori 5-kabel ikke nødvendigt for de fleste traditionelle telefoninstallationer, men blev brugt således, at data og telefonkabler var udskiftelige. Med introduktionen af ​​VoIP (Voice over IP) telefonteknologi blev kategori 5 minimumskrav til integrerede telefon- og datanetværk.

ATM Netværk

Kategori 5-kabel bruges også i korte længder til 155 Mb / s-forbindelser i ATM (Asynchronous Transfer Mode) netværk. ATM er en netværksteknologi, der primært anvendes i ISDN (Integrated Services Digital Network) data- og taletelefoner, som f.eks. De, der forbinder telekommunikationstjenesteudbydere og store kontorer.