Liste over ruteprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Routing protokoller er reglerne indlejret i software, der gør det muligt for routere at flytte information mellem netværk. Denne router-software tillader også routere at bestemme tilgængelige ruter samt bestemme de mest effektive ruter for netværkstrafik.

Routing Information Protocol I og II

RIP er en afstandsvektor-routingprotokol, hvilket betyder, at routeren bestemmer afstanden og stien over hvilken dataene skal sendes for maksimal effektivitet. RIP opbygger rutingstabeller og sender som standard dele af tabellerne til nabostyringerne hvert 30. sekund. RIP måler afstand med 'hop count' og 'rdquo; og betragter ikke båndbredde i sine beregninger. Den maksimale hoptælling er 15, og enhver pakke, hvis destination overstiger 15, kasseres. Version II er bagud kompatibel med Version I og letter bedre sikkerhed og større pakker. RIP er et godt valg for små netværk.

Interface Gateway Routing Protocol

IGRP er også en Cisco-proprietær distancevektorprotokol svarende til RIP. Imidlertid tager IGRPs algoritmer hensyn til båndbredde, netværksforsinkelse, trafikmængde og trafik type. IGRP er en god pasform til mellemstore netværk.

Åbn korteste vej først

OSPF er en almindelig brugt routingprotokol og kaldes en u0026 ldquo; linktilstand u0026 rdquo; protokol. Link state protokoller kender topologien af ​​hele netværket, i modsætning til den begrænsede netværks viden om distance-vector protokoller. Hver router sender periodisk annoncer med linktilstand til alle routere på netværket, så alle routere kan kortlægge netværket. Dette gør det muligt for routerne at bestemme den korteste vej til destinationen.

Forbedret Gateway Routing Protocol

. EIGRP er også en Cisco-proprietær protokol og er en kombination af distancevektor- og linktilstandsmetoder. EIGRP bruger mindre båndbredde, da den kun sender opdateringer til sine naboer. Det er også i stand til at distribuere sine opdateringer til andre routingprotokoller, og denne interoperabilitet er en fordel. Da EIGRP også understøtter IP, bruges IPX / SPX og Appletalk-protokoller normalt i Cisco-baserede netværk, der kører disse protokoller.